2019.07.12. 15:03:26 10816 323

Költözz okosan - 5 tipp az egyszerűbb költözködéshez
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az ingatlan piac rendszerint fellendül tavasszal és nyáron, így a költözések fő időszaka is a nyár, koraősz. Hogyha nem kollégiumi vagy albérleti 2 utazótáskás költözködésről van szó, akkor bizony ez egy elég fárasztó és sok munkával járó folyamat. Olvass tovább olyan ötletekért, amikkel gördülékenyebbé teheted a költözést!

Lakásvásárlás, kulcsátadás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Lakásvásárlás, kulcsátadás

Mindent szerezz be jó előre

A csomagoláshoz legjobb a banános karton, amit a kereskedelmi láncoknál általában el lehet kérni. Masszív, a mérete könnyen fogható és általában jól megrakva is még el lehet bírni, egységes mérete miatt pedig jól lehet tornyozni. Ezen kívül szükséged lehet még sittes zsákokra a ruháknak és ágyneműknek. Ezeket barkács boltokban szerezheted be. Illetve erős ragasztóra, ollóra, sniccerre és alkoholos filcre, illetve lakkfilcre. A lakkfilc azért jó, mert ugyanolyan tartós, mint az alkoholosfilc, viszont vannak belőle világos színek, például ezüst, illetve fehér, így a fekete zsákokat is tudod feliratozni.

Csomagoló buli, szortírozással

Hívd át a segítőkész haverokat és csomagoljatok együtt. Legyen egy kis rágcsálni való, hűtött üdítő, valami jó zene, és kezdődhet a dobozolás. Nem árt, ha van köztük egy-két erős legény, akik segítenek a nehezebb dobozok, a nagyobb bútorok emelésében is – a csajok kezében pedig a törékeny holmik is biztonságban lesznek. Nagyon jól teszed, ha ilyenkor nyitsz egy sarkot, ahová pakolás közben a már nem szükséges, megunt, fölösleges dolgokat teszed. Ilyenkor ugyanis nem maradnak eldugott kis fiókok, ahol halomra hevernek a „jó lesz még valamire” és a „nem dobom ki, olyan régen megvan már” holmik. Szabadulj meg a fölöslegessé vált holmiktól, ne vidd tovább az új lakhelyedre! Ez a sarok egyben arra is szolgálhat, hogy a csomagolásban segítő barátok kiválogassák belőle azt, ami náluk még jó szolgálatot tesz. Ezáltal nem kell tovább tárolnod például a könyvet, amit soha többé nem vennél le a polcról, hiszen lehet, hogy más szívesen olvassa majd.

Dobozolj úgy, mint egy profi

A dobozolásnál nem elhanyagolható szempont, hogy később képben legyél, mit hová tettél. Ezért a dobozokat sorban számozd fel, a törékenyekre egy T-betűt is tegyél jól látható méretben. A számot tűntesd fel a doboz oldalain és a tetején is, így kupacban felpakolva is jól látható lesz. Vegyél egy füzetet és írd bele, hogy melyik számozott dobozba mit tettél. Ennek köszönhetően akármit keresel pikk-pakk megtalálod majd a füzetben és csak azt az egy dobozt kell felbontanod. A számozás még két dologban segít. Egyrészt pontosan tudni fogod, hogy melyik dobozban vannak konyhai, hálószobai vagy épp fürdőszobai dolgok, és egyből a megfelelő helységbe vitetheted a költöztetőkkel. Másrészről rajtad kívül senki más nem fogja tudni, hogy melyikbe mit raktál, így nem növeled a kísértést, hogy egy-egy doboz valahogy „eltévedjen” az idegen költöztetők kezéből.

Csomagolj ágyneműbe

A törékeny holmiknak nem kell külön csomagolóanyagot beszerezned, ha ágyneműket, huzatokat és törölközőket teszel közéjük. Így azt a helyet is hasznosan kitöltheted, ahol egyébként buborékfólia vagy összegyűrt újságpapír lenne, és a textileknek sem kell annyi zsák.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Az egészség kis segítői, a csírák

Az egészséges táplálkozás egyre fontosabb szerepet játszik az életünkben, és a csírák fogyasztása egy kiváló módja annak, hogy belecsempésszünk egy kis extra tápanyagot és frissességet a mindennapi étkezésünkbe. Ezek az apró csodák tele vannak olyan tápanyagokkal, amelyek segíthetnek az egészségünk megőrzésében és az immunrendszerünk erősítésében.

Az Auchanból vásárolt szénsavmentes vizet hívott vissza a Szentkirályi

A Szentkirályi minőségellenőrző laboratóriuma jelezte, hogy a palackozás során a 1,5 literes szénsavmentes Szentkiralyi termékbe csekély adagban tisztitószer került, ezért a Szentkirályi Magyarország kéri a fogyasztókat, akik múlt pénteken, március 22-én bármelyik Auchan áruházban olyan 1,5 literes, szénsavmentes (rózsaszín kupakos) Szentkirályi ásványvizet vásároltak, amelynek a palack nyakán látható lejáratai ideje 21.03.2025, hogy ne fogyasszák el azt, hanem vigyék vissza az áruházba, ahol vásárolták.

Gumis lepedő gond? Így hajtogasd!

Üdvözlünk a "Gumis lepedők hajtogatási fesztiválján"! Igen, jól hallottad, azért gyűltünk ma össze, hogy megünnepeljük a világ legádázabb sportágát: a gumis lepedők hajtogatását! Tudjuk, hogy sokan nem gondolják ezt olyan komoly tevékenységnek, mint mondjuk a hegymászást vagy a sakkot, de hidd el, a gumis lepedő hajtogatása legalább akkora kihívást tartogat, mint az említett sportok gyakorlása. Némi rutint igényel, de ha egyszer megtanulja az ember, könnyen és gyorsan elvégezhető.