2019.08.22. 10:45:25 8480 239

Költözés a kollégiumba: Tényleg mindenre gondoltál?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mi a közös a garzonlakásokban és a kollégiumi szobákban? Nagyon sok felszerelést kell egy kicsi helyre bezsúfolni. Gondolkodjunk praktikusan, és mielőtt elkezdődik az oktatás gondoljuk át még egyszer, hogy valójában mire is lehet egy kollégistának szüksége. Csekkold az ellenőrződ listát!

Kis hálószoba - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kis hálószoba

Tankönyvek, laptop, ruhák és egyéb személyes tárgyak. Rengeteg minden kerül elő a bőröndökből a kollégiumba költözéskor. Az alábbi dolgokat ti is összekészítettétek?

A pihentető alváshoz:

Néhány garnitúra ágynemű és egy puha pléd a hűvösebb napokra. Egy fedőmatrac a régi, kifeküdt matracra nem éppen olcsó beruházás, de az egészség mindenekelőtt. Extra párna, ami megtámasztja a hátat a fekve olvasásnál, ráadásul feldobja a szoba hangulatát is.

Az otthonosságért:

Egy pihe puha szőnyeg nemcsak a lábat védi a hideg padlótól, de el is nyeli a léptek zaját. Saját étkészlet: nem csak azok számára érdemes külön, megkülönböztethető tányért, bögrét és evőeszközt vinnie, aki hajlamos a herpeszre. Ezek legyenek használhatóak mikróban és mosogatógépben is.

A telefonos szundi mód nem biztos, hogy célravezető, a klasszikus ébresztőóra is érdemel egy esélyt. Asztali lámpa, a téli napokon se rongálja a tanuló a szemét! Néhány termék beépített USB-porttal rendelkezik a mobilok töltéséhez.

Zajszűrős fejhallgató: zenehallgatásra és a tanulás közbeni zavaró hangok kiszűrésére.

A kellő higiéniáért:

Fürdőlepedőt biztosan csomagol mindenki, de figyeljünk arra is, hogy gyorsan száradó anyagút válasszunk!

Fürdőköpenyre akkor is sokszor szükség lesz rá, ha a fürdő nem a folyosó végén helyezkedik el. Egy külön papucs zuhanyzáshoz főként akkor praktikus, ha a szoba lakójának osztoznia kell a fürdőn. Szennyes tartó kosárka használatával a szennyes biztos nem keveredik vissza az apró ruhásszekrénybe.

Egy nem feltűnő hulladékkosár, a mérete és a formája igazodjon a szoba méreteihez.

További praktikus holmik:

Műanyag tároló dobozokkal némi extra hely alakítható ki az ágy alatt.

Kapható mobil hátoldalára ragasztható kártyatartó, így biztos, hogy mindig kéznél lesz a diákigazolvány és egy kevés készpénz.

Tükör, hosszabbító és elosztó, ezeket nem is kell magyarázni. :)

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...