2023.05.03. 15:44:58 7208 310

Kollagén és annak hatása az ízületekre - mit érdemes tudni?(X)
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A kollagén a fehérjék közé tartozik, és az emberi test számos részének alkotóeleme. Az ízületek, porcok, inak, csontok és a bőr egyik alapvető építőköve. A test minden kötőszövetében megtalálható, és elengedhetetlen a test egészségéhez, mivel rengeteg és sokrétű funkciót lát el.

Kollagén - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kollagén

Milyen hatással van a kollagén az ízületekre?

A kollagén a természetben (és így a szervezetben is) számos formában van jelen. Az ízületek szempontjából azonban a II-es típusú kollagén a legértékesebb, mivel ez a legnagyobb mennyiségben előforduló építőeleme mindenféle porcnak és inaknak. Emiatt a kollagén számos ízületi sérülés esetén ajánlott a kiegészítésben, hogy az ízületek gyorsabban regenerálódjanak, és a gyógyulási időszak hatékonyabb és tartósabb legyen.

Az így újjáépített porcok és inak erősebbek és ellenállóbbak az újbóli sérülésekkel szemben, amelyek kollagénpótlás nélkül ismét előfordulhatnak. Ráadásul az ugyanazon ízületek újbóli sérülései, sokkal súlyosabbak lehetnek, mint az előző alkalommal. Fontos azonban megjegyezni, hogy a kollagén-kiegészítésnek elég hosszú ideig kell tartania és folyamatosnak kell lennie ahhoz, hogy a kívánt hatást elérje. Átlagosan feltételezhető, hogy egybeesik a gyógyulási időszakkal, amely gyakran 6 hónapnál hosszabb ideig tart.

Ezenkívül a bevitt kollagén-kiegészítő vagy tápanyag minősége is nagyon fontos. Emiatt ajánlatos hivatalos forrásokból és bizonyított gyártóktól, például az ALLNUTRITION származókat választani. Segít a kollagén kiegészítés az ízületek számára?

Amikor különböző típusú ízületekben fájdalom jelentkezik, ezt a fajta tünetet nem szabad félvállról venni. Ez lehet az első jele az ízületek kollagénhiányának, így a szervezet gyakran még az alapvető tevékenységek elvégzésére is képtelen, ami komoly fájdalmat okozhat. Ilyen esetekben fontos, hogy már az elején azonnal orvoshoz forduljunk, aki képes lesz diagnosztizálni az okot (nem feltétlenül kell, hogy kollagénhiányról legyen szó).

Ha a diagnózis megerősíti a kollagénhiányt, akkor el kell kezdeni a megfelelő diétás terv kidolgozását. Gazdag kollagénforrások közé tartoznak a különböző kocsonyák, állati porcok, bőr (pl. csirkebőr) stb. Másrészt, ha az orvos így dönt, vagy a kiegyensúlyozott étrend nem működik, akkor értékes étrend-kiegészítőhöz kell nyúlnia.

("Partner cikk")

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Szépítsd a kerted, töltsd fel a lelked

A kert és a kertészkedés fizikai és mentális egészségre gyakorolt számos pozitív hatásáról már többször értesülhettünk. Van azonban a kertekben valami misztikus szépség, valami őserő, amelynek mi magunk is alkotóivá, formálóivá válhatunk. Hihetetlen élmény gyönyörködni a munkánk szó szerinti és átvitt értelmű gyümölcsében és pompájában, elégedetten és elérzékenyülten mustrálni a kertünkbe varázsolt parányi paradicsomi hely folyamatosan megújuló szépségét.

Megéri-e beépíteni a tetőteret?

Egy korszerű elvárásoknak minden szempontból megfelelő, komfortos padlástér kialakítása sokak számára kívánatos megoldásnak bizonyul. A kialakítás igényét illetően több cél lehet a mozgatórugó. Ugyanakkor az akadályozó tényezőkkel is szembe kell nézni, optimális esetben még a szakemberrel való szerződéskötést megelőző szakaszokban, hogy ne érjenek kellemetlen meglepetések.

Mutatjuk, mely országokba költözik a legtöbb magyar ember

Az egyik legnépszerűbb globális adatplatform, a Statista kimutatásai szerint az elmúlt évben a külföldre költözés főbb motivációi a jobb munkahely találása, a partner országában való új élet kezdése, valamint a továbbtanulási célok voltak. Mindezek mellett ugyanakkor kulcsszerepet játszott a célországtól remélt jobb életminőség, a személyes kihívások és komfortzóna feszegetések, a kaland- és felfedezésvágy. Sokakat pedig a klasszikus tiszta lappal kezdés vágya terelt egy idegen országba, emellett akadtak olyanok is, akik a nyugdíjas éveiket kívánták egy régen kiszemelt helyen tölteni. De vajon milyen szándékok állnak a magyar emberek külföldre költözésének hátterében?