2018.10.12. 12:19:00 20334 428

Kókusztekercs – egy kicsit másként
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ezt a sütit azoknak találták ki, akik szeretik/szeretnék ugyan az úgynevezett kókusztekercset, de lábrángást kapnak a krém gyanánt felhasznált vajas-porcukros kombótól a tekercs belsejében.

Kókusztekercs - illusztráció - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kókusztekercs - illusztráció

Jómagam is így vagyok ezzel, nagyon nem szeretem, amikor a fogam alatt serceg a vajas-cukros cucc, de hát kinek-kinek ízlése szerint ugye. Ezért kombináltam tehát tovább ezt a vonalat, és találtam ki egy egészen jó megoldást azoknak, akik hasonlóan harcban állnak a hagyományos vonallal. Ja, és nem szeretnek krémet főzőcskézni. Álljon tehát itt egy rendhagyó kókusztekercs recept.

Kókusztekercs mascarponés krémmel

Amire szükséged lesz hozzá

  • Háztartási keksz, 400-500 g körül
  • Meggybefőtt leve, amennyit a keksz felvesz majd (általában legalább egy nagy üveges megybefőtt kell hozzá minimum)
  • Cukrozatlan kakaópor
  • 100 g olvasztott vaj

  • 1 doboz (500g) mascarpone

  • 5-6, nem csapott evőkanál porcukor
  • kókuszreszelék

Összeállítás

A kekszet aprítógépben ledarálom. Keverőtálban hozzáadom a 3-4 evőkanál kakaóport, homogénre kavarom a finomra darált keksszel, majd hozzá adom a befőtt levét és az olvasztott vajat. Ezt alaposan összekutyulom, elvileg egy puha, de nyújtható massza gombócot kapok belőle. Amíg a kókuszos krémet összeállítom, félreteszem.

A mascarponét és a porcukrot keverőtálban mixerrel összekeverem, és annyi kókuszreszeléket adok hozzá, amennyit csak felvesz.

Előveszem a folpackot, majd a kekszgombócot a fólián vékonyra nyújtom. A krémet egyenletesen, nem túl vastag rétegben rákenem. Amikor ezzel elkészültem, akkor jön a folpack fólia lényege, ugyanis ennek segítségével tekerem fel óvatosan, szorosan a tekercset. Be is bugyolálom vele, majd, mint aki jól végezte dolgát, éjszakára berakom a hűtőszekrénybe. Másnap szeletelem és rakom tányérra, általában nem éri meg a tálalástól számított egy órás jubileumát…

Trükkök, ötletek, tanácsok a kókusztekercshez

A fenti mennyiséget célszerű két részletben megcsinálni a könnyebb kezelhetőség kedvéért.

Mindenféle reklám nélkül, javasolt a nagy poharas mascarponét beszerezni az Aldiból, mert – legalábbis a saját tapasztalataim ezt igazolják – ennek van meg az a kemény állaga, ami jól beválik a használat során.

A tekercset nyugodtan megszórhatjuk kókuszreszelékkel.

Ha valamiért túl keménynek, töredezőnek bizonyulna a kekszes tésztamassza, akkor lágyíthatjuk kis tejjel. Egy a lényeg, hogy nyújtható állagú maradjon és ne ragadjon.

Nem kell amiatt aggódnunk, hogy túl édes lesz, mivel a kakaós masszába plusz cukrot nem teszünk. Az maximum csak a háztartási keksztől, illetve a befőtt levétől lesz valamennyire édes.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...