2024.02.08. 15:37:41 5771 224

Klasszikus zenei családi fesztivált rendez a Danubia Zenekar
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A gyerekeket és a kisgyermekes családokat várja az Óbudai Danubia Zenekar az 5. Kalandra Fül nevű klasszikus zenei, gyerek- és családi fesztiváljára február 24-én a Budapest Music Centerben (BMC).

Zene - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Zene

A fesztiválon az idén először a koncertek, hangszerbemutatók mellett egy színházi produkciót is láthatnak a fesztiválozók, valamint két koncertet a siketek és nagyothallók számára akadálymentesít a zenekar.

Az egynapos fesztivál házigazdája a Danubia Zenekar, a fesztivál művészeti vezetője pedig Hámori Máté karmester, a zenei utánpótlás-nevelés kiemelkedő alakja.

Európai szinten is ritkaságnak számít a kifejezetten a fiatal korosztályt célzó, klasszikus zenei esemény. A fesztivál azon túl, hogy értékes információkat, minőségi zenei élményt nyújt, fontos szerepet tölt be az ének-zene és hangszertanulás megkedveltetésében.

A Danubia Zenekar ifjúsági előadásain ebben az évben Beethoven és Mozart zenéjével, valamint brácsára írt művekkel ismerkedhetnek kicsik és nagyok, de idén először egy hangjátékot, az Örkény Színház Csoda és Kósza előadását is megnézhetik a fesztiválra ellátogató családok.

A Kalandra Fül Fesztiválon a Beethoven-projekt keretében siketek és nagyothallók számára tesznek átélhetővé két koncertet rezgéstovábbító eszköz, ez esetben lufik segítségével, így a hallássérült gyerekek és felnőttek is részesei lehetnek a közös zenei kalandnak.

A fesztiválon kísérőprogramok is várják a zenekedvelőket: az Art Classic Harangegyüttes Harangoznak délre című koncertjén ismert népdalok, gyermekdalok és mesezenék csendülnek fel, amelyek harangzenei átiratait id. Lajhó Gyula, az együttes művészeti vezetője készítette, a Szigetkék Alkotóműhely foglalkozásán pedig játékos, kreatív gondolkodásra ösztönző, különböző képző- és iparművészeti technikákkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...