2014.09.10. 17:03:25 8289 22

Kínában nincs elég nő, ezért hoznak máshonnan
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Többszörösen is hátrányos helyzetben vannak a kínai férfiak. Nem elég, hogy az egy-gyermek politika miatt szinte alig van házasulandó korú nő az országban, de még a nyugati férfiak is buknak az egzotikus távol-keleti lányokra. Mit tegyen tehát egy kínai férfi, ha nősülni szeretne?

Kínai nő - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kínai nő

Importál magának egy feleséget valamelyik környező országból. Legtöbbször Vietnamból, Kambodzsából, Laoszból, Burmából vagy éppen Észak-Koreából. Az sem akadály, hogy ha a lányok még kiskorúak, vagy ha nem beszélnek kínaiul.

Kína komoly egyenlőtlenségben szenved, ami a nemek arányát illeti. Az 1979-ben bevezetett egy-gyermek politika miatt ugyanis sok család a fiú gyermeket preferálta, így most a húszas-harmincasok körében jóval több a férfi, mint a nő. A CIA World Factbook adatai alapján a 25-29 év közötti korosztályban megközelítőleg kilenc millióval kevesebb férfi van, mint nő. Százalékban ez egy 1,3 milliárdos népességű országban nem olyan sok, de mégis, egy Magyarországnyi férfi marad pár nélkül.

Kína és a szomszédos Vietnam egy 1 350 kilométeres hegyvidékes határvonalon osztozik. Az ezen a területen élő szegény vietnami családok lánygyermekei azok, akik a legjobban ki vannak téve a Kínába való eladás veszélyének. A legnagyobb probléma pedig éppen az, hogy a legtöbb esetben a lányok családjainak férfitagjai, barátai vagy ismerősei azok, akik átcsábítják a határon a lányokat, hogy aztán ott kb. ötezer dolláros (több mint egymillió forintos) áron eladják őket.

Az emberkereskedelem ellen harcoló Blue Dragon Foundation 2007 óta eddig 68 lányt menekített ki Kínából. Adataik szerint leggyakrabban „párjaik” adják el a lányokat, vagy valaki munkát ajánl nekik és ezért mennek át Kínába. Sokszor, ha mégsem kellenek, kínai bordélyházakban kötnek ki a többségében fiatalkorú vagy kiskorú lányok.

Vietnamban 2010-ben létrehoztak egy menhelyt is a „visszaszerzett” lányok elhelyezésére. Hiszen akit a saját családja adott el, annak nincs hova visszamennie. A kormány egy felvilágosító programot is elkezdett a határ menti falvakban, de mint mondják, nehéz a lányokat figyelmeztetni a rájuk leselkedő veszélyekre, amikor sokszor a hozzájuk legközelebb állók szolgáltatják ki őket. Emellett arra lenne szükség, hogy az emberkereskedőket szigorúbban büntessék, mint ahogy teszik azt a szomszédos Kambodzsában is.

Forrás: vs.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...