2015.05.20. 10:00:00 4189 176

Kihívás Napja - Minden tizedik magyarra számítanak
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Várhatóan közel egymillióan sportolnak szerdán Magyarország legnagyobb szabadidős sportrendezvényén, a Kihívás Napján, melynek fő célja az aktív testmozgás népszerűsítése.

Futás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Futás

A Magyar Szabadidősport Szövetség (MSZSZ) legalább negyedórányi aktív testmozgásra bíztat mindenkit a 21 óráig tartó programokon abban a reményben, hogy a sportolás élménye kihat az év többi napjára is.

A Kihívás Napja egy nemzetközi sportvetélkedő, amelyet 1991 óta Magyarországon is minden év májusában megrendeznek. A Challenge Day néven ismertté vált kezdeményezés alapvetően települések közötti verseny, amelyen a lakosság számának megfelelően hét kategóriában lehet részt venni. A települések helyben rendezik meg a különféle megmozdulásokat, így a sportoláshoz a résztvevőknek nem kell messzire menniük.

"A Kihívás Napjának kifejezetten előnye, hogy olyan helyeken is szerveznek megmérettetéseket, ahol máskor nincs ilyesmi" - idézte az MSZSZ szerdai tájékoztatása Salga Péter főtitkárt.

A korábbi években összesen 1596 hazai település részt vett a kezdeményezésen, és idén is több mint száz önkormányzattól érkeztek nevezések. Tavaly az MSZSZ hárommillió negyedórás teljesítést regisztrált szerte az országban, melyek során körülbelül 800 ezren mozdultak meg. Újdonság, hogy ezúttal tűzoltóságok is jelezték csatlakozási szándékukat: 14 laktanya vállalta, hogy az éppen nem vonuló tűzoltók kiveszik a részüket az össznépi sportolásból.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tesztett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...