2020.09.13. 14:59:23 8780 264

Kicsi a lakás? Optikai trükkökkel nagyíthatsz rajta!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A kis terek sok embert nyomasztanak, zsúfoltság érzetét keltik és emiatt sokszor kényelmetlennek tűnnek. Pedig az aprócska méret sok szempontból praktikus is, nézzük csak a takarítás mennyiségét vagy a fűtés számlát! Nyújtsd meg optikailag a teret, hogy ne tűnjön olyan picinek a szoba!

Kis hálószoba - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kis hálószoba

Ha a kicsi lakásban egyébként elférsz, de szeretnéd, ha valamivel nagyobbnak tűnne, érdemes egy két praktikát bevetned.

Az első és legfontosabb - Szelektálj és pakolj el!

A túl sok bútor mellett a túl sok kütyü is zsúfolttá teszi a teret, még akkor is, ha egyetlen polcon van felhalmozva. Egy hálószoba, ahol ezer apró kütyü van a polcokon, vagy egy konyha, ahol plafonig van hűtőmágnessel a hűtőszekrény, jóval zsúfoltabbnak tűnik, mintha csak 1-1 kiegészítő díszítené a helységet. Persze nem kell ezektől megválnod, csak egy részét pakold el és időnként cserélgesd. A kitett dísztárgyak így sokkal nagyobb hangsúlyt is kapnak, káosz helyett szép, letisztult, levegős hangulatot adva.

Kis konyhaKis konyha

Szabadulj meg a túl sok ruhától, a soha – de tényleg soha- nem olvasott könyvektől, szakácskönyvektől és más kacatoktól. Tartsd üresen az asztalt, a konyhapultot, a fürdőben a csap szélét. Amit lehet, tartsd inkább csukott szekrényben.

A túl sok kép szintén összenyomja a helységet, válasszunk inkább egy-két kedvencet és cseréljük évszaknak megfelelően.

Fesd világos színűre!

Akármilyen jól is néz ki az egyre divatosabb szürke fal, aprócska helyeken nem mutat igazán jól. Válassz inkább világos meleg, vagy élénkebb, hideg színeket és kerüld a sötét árnyalatokat. A klasszikus fehér mindig beválik és a számtalan tört fehér árnyalat között is érdemes körülnézned, ha letisztult hangulatra vágysz.

Fontos kiegészítők – a csíkosak és tükrösek

A tükrös trükk: jelentősen nagyobbnak tűnik a tér, ha egy szép nagy tükörben jórésze látszik. Ablakkal szemben elhelyezve pedig fényből is több jut a helységbe, ami tovább növeli a teret. Nyugodtan használj meglepő helyeken is tükröt, akár a konyhapult fölé vagy egy üres falrészre is helyezhetsz valami mutatós darabot. Formában is szakíthatsz a hagyományokkal. Egy aprócska fürdőben megnyitja a teret egy hosszú állótükör tükör keresztben elfordítva a mosdó fölötti falra rögzítve!
A vékony csíkos minták szintén optikai szempontból nyújtják a teret, így a padló mintázatát vagy szőnyeget is érdemes ennek fényében választani. Alacsony belmagasságnál a keskeny függőleges díszsáv, akár tapétából, akár másik színű festésből sokat javíthat a helyzeten.

Töltsd meg fénnyel!

Engedj be minél több természetes fényt, használj világos függönyöket és a fő világítótest mellett izgalmas LED sorokat is alkalmazz dekorációnak! Ezeket rejtve is elhelyezheted, de lehetnek előkelő helyen is a díszítés részeként.

+ Extra tipp

Nem szorosan tartozik ugyan a lakberendezés témakörébe, de mégis nagyon sokat számít, hogy milyen illat van a lakásodban. Ha kevés a helyed, figyelj még jobban a portalanításra és szellőztess alaposan, rendszeresen. A tiszta, friss levegő szó szerint légiesebb érzést kelt. A lakásparfümökkel bánj óvatosan – csak friss, például enyhén citrusos illatokat használj, és bánj velük mértéktartón, hiszen a fullasztó, erős illatkavalkád nyomasztó érzést kelt, főként szűk helyeken.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...