2020.03.12. 14:34:01 16033 354

Kézfertőtlenítés mesterfokon - Plusz: kézfertőtlenítő házilag
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mint tudjátok a legtöbb cseppfertőzéssel terjedő vírus ellen - így a koronavírus ellen is - az egyik meghatározó védekezési módszer a gyakori, alapos kézmosás vagy a kézfertőtlenítés. De mit tegyünk, ha nem kapunk kézfertőtlenítőt, s arra egyéb okok miatt is nagy szükségünk lenne...?

Kézmosás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kézmosás

A boltok polcait fürkészve, azt hiszem, sokan találkoztatok a ténnyel, hogy gyakorlatilag nem lehet kézfertőtlenítő folyékony szappanokat és géleket kapni. Készlethiány felirat a helyükön...

Van, akinek vírus ide vagy oda, szüksége lenne a kézfertőtlenítőre a hétköznapokhoz, mert teszem azt, önmagát ellátni nem tudó idős rokont ápol, etet, mosdat... Nos, a pánikvásárlóknak köszönhetően, most ők sem tudnak kézfertőtlenítőt venni. Pedig a koronavírust a kezeken egy alapos meleg vizes, szappanos kézmosás is elpusztítja. De természetesen megértjük az ő aggodalmukat is, éppen ezért hoztunk nektek egy házi kézfertőtlenítő receptet.

A házi alkoholos kézfertőtlenítő receptje:

1 deciliter gyógyszertári alkohol (min.70%), plusz 2 dl desztillált víz és máris kész van az alap kézfertőtlenítőd, amit illóolajokkal akár illatosíthatsz is. A teafaolaj, a fahéj, az eukaliptusz és a citromolaj plusz fertőtlenítő hatással bír. Cseppents az elkészült elegybe pár cseppet, töltsd pumpás adagolóba, melynek fújó feje van, és már használhatod is.

Az ilyen töménységű alkohol antibakteriális, antivirális és gombaölő tulajdonságokkal is rendelkezik, ezért alkalmas házi kézfertőtlenítéshez is.

A kézfertőtlenítők után valószínűleg a kézkrémeket is el fogják kapkodni..., hiszen ennyi kézmosás után muszáj hidratálni, főleg, ha az alkoholos fertőtlenítést választod. Kézkrémből szerencsére óriási a kínálat...

Itt látható, hogy hogyan mossunk kezet miután kimozdultunk otthonról, ha ez áll rendelkezésre:

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

MIND diétával az agy egészségéért

Az életkor előrehaladtával életmódunk szükségszerűen megváltozik. Ezekhez a változásokhoz étrendünknek is igazodni kellene, hiszen megfelelő tápanyagokkal lassítható az agyi funkciók hanyatlása. A demencia nem túl fényes kilátás, éppen ezért vegyük a fáradtságot és támogassuk meg agyunkat az egészségére jótékony élelmiszerek fogyasztásával!

Ma van a legkirályabb világnap, azaz a lusta nap - Te megünnepled?

Valahogy senkit sem érdekel annyira ennek a dátumnak az eredete, hogy kiderüljön, miért is ma tartják világszerte a lusta napot, de ez éppen így van jól. Ha az eredetére nem is derül fény, árulkodó neve láttán nem csodálkozhat senki, hogy egyre csak növekszik a mai világnap rajongótábora.

Villámgyors gyümölcsös sütik

Nyaralás közben, főleg a nagy kánikulában az ember nem szívesen tölti az időt a konyhában, ha nem feltétlenül muszáj. Otthon főzőcskézünk, de ezt a folyamatot minél gyorsabban és hatékonyabban szeretnénk letudni. Azonban azt is figyelembe kell vennünk, hogy amellett, hogy gyorsak vagyunk érdemes hatékonyan is gondolkodni. Lehetőleg kis energiabefektetéssel nagyobb mennyiségű falatoznivalót készítsünk, ami laktató és nem is romlik a fejünkre azonnal, ha nem tesszük hidegre. Ilyenkor jöhet megoldásként szóba a gyorsan elkészíthető gyümölcsös süti. Praktikus, ízletes és bármikor fogyasztható, ha a család megéhezik. Nézzük milyen recepteket próbálhatunk ki.