2020.03.12. 14:34:01 16732 354

Kézfertőtlenítés mesterfokon - Plusz: kézfertőtlenítő házilag
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mint tudjátok a legtöbb cseppfertőzéssel terjedő vírus ellen - így a koronavírus ellen is - az egyik meghatározó védekezési módszer a gyakori, alapos kézmosás vagy a kézfertőtlenítés. De mit tegyünk, ha nem kapunk kézfertőtlenítőt, s arra egyéb okok miatt is nagy szükségünk lenne...?

Kézmosás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kézmosás

A boltok polcait fürkészve, azt hiszem, sokan találkoztatok a ténnyel, hogy gyakorlatilag nem lehet kézfertőtlenítő folyékony szappanokat és géleket kapni. Készlethiány felirat a helyükön...

Van, akinek vírus ide vagy oda, szüksége lenne a kézfertőtlenítőre a hétköznapokhoz, mert teszem azt, önmagát ellátni nem tudó idős rokont ápol, etet, mosdat... Nos, a pánikvásárlóknak köszönhetően, most ők sem tudnak kézfertőtlenítőt venni. Pedig a koronavírust a kezeken egy alapos meleg vizes, szappanos kézmosás is elpusztítja. De természetesen megértjük az ő aggodalmukat is, éppen ezért hoztunk nektek egy házi kézfertőtlenítő receptet.

A házi alkoholos kézfertőtlenítő receptje:

1 deciliter gyógyszertári alkohol (min.70%), plusz 2 dl desztillált víz és máris kész van az alap kézfertőtlenítőd, amit illóolajokkal akár illatosíthatsz is. A teafaolaj, a fahéj, az eukaliptusz és a citromolaj plusz fertőtlenítő hatással bír. Cseppents az elkészült elegybe pár cseppet, töltsd pumpás adagolóba, melynek fújó feje van, és már használhatod is.

Az ilyen töménységű alkohol antibakteriális, antivirális és gombaölő tulajdonságokkal is rendelkezik, ezért alkalmas házi kézfertőtlenítéshez is.

A kézfertőtlenítők után valószínűleg a kézkrémeket is el fogják kapkodni..., hiszen ennyi kézmosás után muszáj hidratálni, főleg, ha az alkoholos fertőtlenítést választod. Kézkrémből szerencsére óriási a kínálat...

Itt látható, hogy hogyan mossunk kezet miután kimozdultunk otthonról, ha ez áll rendelkezésre:

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.

Mert a tökéletes tükörtojás igenis létezik! – Íme a titok!

A tojást sokféleképpen készíthetjük el, ezáltal lehet belőle finom reggeli, gyors vacsora, vagy a „mit főzzek ma?” kérdést megoldandó villámebéd. Ott van szinte minden ételükben, legyen szó főfogásról, desszertről, vagy éppen levesről. Az elkészítési módját illetően pedig mindenkinek más a kedvence.