2020.03.12. 14:34:01 16250 354

Kézfertőtlenítés mesterfokon - Plusz: kézfertőtlenítő házilag
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mint tudjátok a legtöbb cseppfertőzéssel terjedő vírus ellen - így a koronavírus ellen is - az egyik meghatározó védekezési módszer a gyakori, alapos kézmosás vagy a kézfertőtlenítés. De mit tegyünk, ha nem kapunk kézfertőtlenítőt, s arra egyéb okok miatt is nagy szükségünk lenne...?

Kézmosás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kézmosás

A boltok polcait fürkészve, azt hiszem, sokan találkoztatok a ténnyel, hogy gyakorlatilag nem lehet kézfertőtlenítő folyékony szappanokat és géleket kapni. Készlethiány felirat a helyükön...

Van, akinek vírus ide vagy oda, szüksége lenne a kézfertőtlenítőre a hétköznapokhoz, mert teszem azt, önmagát ellátni nem tudó idős rokont ápol, etet, mosdat... Nos, a pánikvásárlóknak köszönhetően, most ők sem tudnak kézfertőtlenítőt venni. Pedig a koronavírust a kezeken egy alapos meleg vizes, szappanos kézmosás is elpusztítja. De természetesen megértjük az ő aggodalmukat is, éppen ezért hoztunk nektek egy házi kézfertőtlenítő receptet.

A házi alkoholos kézfertőtlenítő receptje:

1 deciliter gyógyszertári alkohol (min.70%), plusz 2 dl desztillált víz és máris kész van az alap kézfertőtlenítőd, amit illóolajokkal akár illatosíthatsz is. A teafaolaj, a fahéj, az eukaliptusz és a citromolaj plusz fertőtlenítő hatással bír. Cseppents az elkészült elegybe pár cseppet, töltsd pumpás adagolóba, melynek fújó feje van, és már használhatod is.

Az ilyen töménységű alkohol antibakteriális, antivirális és gombaölő tulajdonságokkal is rendelkezik, ezért alkalmas házi kézfertőtlenítéshez is.

A kézfertőtlenítők után valószínűleg a kézkrémeket is el fogják kapkodni..., hiszen ennyi kézmosás után muszáj hidratálni, főleg, ha az alkoholos fertőtlenítést választod. Kézkrémből szerencsére óriási a kínálat...

Itt látható, hogy hogyan mossunk kezet miután kimozdultunk otthonról, ha ez áll rendelkezésre:

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...