2022.02.14. 13:28:11 7774 245

Kevés az izgalom az életedben? Szerezz egy kutyát!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Gyermekkoromban mindig nagyon sok állatunk volt. Nagy családi házban éltünk egy óriási kerttel és nem sokkal kisebb udvarral. Én hozzászoktam, hogy kutya és cica minimum van körülöttem mindig, de ezen kívül még nagyon sok más jószágot neveltek a szüleim. Amikor a nagyvárosba költöztem ez természetesen teljesen megszűnt. Nem is nagyon hiányzott, mert tudomásul vettem, hogy lakásban nem egyszerű az állattartás, illetve annyit dolgozom, hogy nem sok időm jutna arra, hogy foglalkozzak egy kis kedvenccel. Ugyanakkor nagyon hiányzott is.

Kutya az asztalnál - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kutya az asztalnál

Amikor megismertem a férjemet, neki már volt egy kutyája. Egy skót juhász. Nem volt már fiatal állat, de nagyon hamar megszerettem. A skót juhászok nem túl vehemens temperamentumú kutyák. Néhány hónapba is beletelt, hogy kiismerjem a viselkedését, és például lássam mikor örül nekem. Ez a barátság alapjaiban változtatta meg az én életemet, és később már a közös életünket is.

Ha úgy gondolod valami, vagy valaki hiányzik az életedből és nem tudod még, hogy mi is a valódi problémád, akkor nagyon jó szívvel ajánlom neked, hogy szerezz be egy kutyust. Természetesen előbb jól gondold ezt végig, ne hűbelebalázs módjára rohanj el az első állatmenhelyre, hogy onnan hozz el egy kis ártatlan ebet. Ezt is megteheted, de ennek is megvan a módja és a folyamata. Ha lépésről lépésre cselekszel, szerintem biztos, hogy jól fogsz dönteni, és később sem bánod meg.

Az első feladat ezzel kapcsolatban, hogy ki kell találnod, miért is szeretnél egy kutyust. Társaságra vágysz? Kell valaki, aki miatt többet mozdulsz ki és többet vagy levegőn? A családnak van szüksége egy új kis kedvencre? Bármi lehet ez az indok, a lényeg, hogy próbáld meg egész pontosan meghatározni, hogy miért szeretnéd. Az is fontos szempont, hogy egyedül, pároddal, vagy a családdal szeretnétek-e kutyust. Ha egyedül, akkor természetesen könnyebb utánajárnod, hogy neked milyen fajtájú kutya tetszik igazán és melyik illik a te természetedhez. Egy nyugodtabb, megfontoltabb ebet képzelsz el magad mellé, vagy egy vidámabb kis bohóc dobna fel inkább? Mindkettő más életstílust és szokásrendszert igényel.

A nyugodtabb kutyusok csendesebbek és nem okoznak túl sok galibát, viszont lehet, hogy nem fog kitörő örömmel körbe csaholni, ha hazaérsz és nem dönt le a lábadról, hogy játssz vele. A vidám kis bohócok azonban rendkívül nagy mozgásigénnyel és játék kedvvel rendelkezhetnek, amit figyelembe kell venned. Lehet, hogy a lelkes csaholása zavarni fogja a szomszédokat. Előfordulhat, hogy a fél lakást romba dönti, mire megtanulja mit szabad és mit nem. Illetve az is lehet, hogy sokkal többet kell vele majd a szabadban lenned és nagyokat sétálni, mert nem fog eléggé elfáradni, hogy kibírja a lakáson belül nyugodtan. Ha rosszul döntesz, és valamilyen fontos szempontot nem veszel figyelembe, egy pillanat alatt borulhat fel az eddig szinte unalmasnak mondható és nyugodt, kiegyensúlyozott életed.

Egy állat nem egy csomag, amit egyszer a kezedbe veszel és utána bárhol otthagyhatod, ha már úgy érzed nem kell. Egy élőlényért komolyan kell vállalnunk a felelősséget. Jó döntéssel és megfontoltan azonban egy kedves, hűséges és életre szóló barátot szerzünk magunknak. Garantáltan meg fogja változtatni az életünket, minden téren.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...