2017.10.11. 13:01:42 9326 324

Két összetevős csodaszerek - ezekre van szükséged otthon!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A leghatékonyabb szerek takarításhoz, folttisztításhoz vagy fényezéshez általában egyben a legegyszerűbbek is. Ez jó hír azoknak a háziasszonyoknak, akik kedvelik az olcsón előállítható házi szereket, melyekből most megismertetünk párat veletek.

Ecet, takarítás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ecet, takarítás

Szódabikarbona és mosogatószer

Súroló és zsíroldó hatás az egyben! Ha nem elég a mosogatószer, bátran keverj hozzá szódabikarbónát, ez egy biztonságos és hatékony kombináció zsíroldáshoz.

Ketchup és só

Mondjuk megenni is meg lehet, de én a ketchup édes-savanyú ízéhez már feleslegesnek tartom a sót... Amihez viszont kiváló ez a kombináció az a fényesítés, még hozzá a réz fényesítése. Tegyél egy kis ketchupot egy puha rongyra, szórj rá egy kis sót, majd dörzsöld át vele a fényesítendő tárgyat.

Citrom és só

Folttisztításban verhetetlen. Ezt a kombinációt még kényes ruhákhoz is bevetheted. Csak keverj össze citromlevet és sót - annyit, hogy masszát kapj - kend a foltra, hagyd rajta fél órát, majd öblítsd át ecetes vízzel, végül tedd be a ruhát a mosógépbe a szokásos programra. Régi, beszáradt foltoknál lehet, hogy többször meg kell ismételned a procedúrát.

Szódavíz és mosogatószer

Tégy szódát és néhány csepp mosogatószert egy tálba, majd helyezd a keverékbe a szennyeződött ékszert. Hagyd állni, majd egy fogkefével dörzsöld át. A fakóság a múlté! Ezüst ékszerek fényesítéséhez ajánljuk.

Szódabikarbóna és folyékonymosószer

Extra tisztaságot kölcsönözhet a ruháidnak, ha egy kis csésze szódabikarbónát is adsz a folyékony mosószerhez. Alkalmazd ezt a technikát, amikor már kissé viseltesnek tűnnek a ruháid, és nem tűnnek már olyan tisztának mosás után sem.

Mosogatószer és ecet

Önts egy tálba ecetet, majd cseppents hozzá 3 csepp mosogatószert. Ez a keverék odavonzza az idegesítő muslicákat, a mosogatószer megszünteti a felületi feszültséget, a muslicák pedig megfulladnak.

Az ecetes mosogatószeres keverék egyébként ablak és tükörtisztításhoz is jól jöhet, ha már ezek nagyon koszosak vagy vízkövesek...

Forrás: goodhousekeeping.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...