2020.07.14. 14:26:01 8152 230

Készüljön drága parfümöket idéző, ám természetes illatosító citromverbénából!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Megszabadulnál az olyan nem kívánatos, erős szagoktól, mint az áporodott levegő vagy a (dohány)füst? A szoba levegőjét felfrissítheted és illatosíthatod is egyszerre egy aromás illatú, citromverbénás légfrissítővel!

Citromverbéna - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Citromverbéna

A nagyon illatos gyógy- és fűszernövényt manapság leginkább a különböző köztéri terek körül találhatjuk meg, mint sövényt. Az 1850-es években citromos illatának köszönhetően a francia parfümipar egyik közkedvelt alapanyaga volt. Az olajat azonban túl költséges kinyerni a növényből, így egyre kevésbé használják parfümökhöz.

A citromverbéna főzete – kúraszerűen alkalmazva - stresszoldásra és nyugtató teaként szintén kitűnően használható, de más felhasználási területei is akadnak: A növényből kötött csokrok távol tartják a molyokat és remek szúnyogriasztók.

Így készítheted el a citromverbénás levegőillatosítót:

4-4 teáskanál fokhagyma- és citromolajt, továbbá 1 csészényi vékonyra szeletelt és szárított citromhéjat keverj el 1 csészényi szárított koriandermaggal egy nagyobb befőttesüvegbe. Adj ehhez fél-fél csésze darált szegfűszeget és őrölt fahéjat. Zárd le az üveget, majd tárold ebben 2-3 napon keresztül a keveréket, de ne felejtsd el naponta összerázni! Ezután az összeállt keverékhez tegyél 4-6 csésze szárított citromverbéna levelet, és így hagyd állni újabb 3-4 napig. Ismét szükséges az illatosító napi összerázása.

Kis párologtató tálkákba adagolva a lakás szükséges pontjain szépen ki fogja fejteni jótékony hatását! A később felhasználandó adagot jól zárd el a levegőtől és a portól, hogy megőrizhesse friss illatát!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...