2019.10.03. 09:41:30 10798 263

Készíts rizsvizet házilag, és a hajad meghálálja!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A keleti népek szépségbölcsességeire nem árt odafigyelnünk, hiszen számtalan csodaszert köszönhet a világ nekik. A rizst sem csak szaké formájában használják fel azon a tájékon folyékony állapotában, hanem rizsvízként a hajuk ápolására is alkalmazzák. Ismerkedjünk meg mi is ennek előnyeivel!

Szép haj - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szép haj

Gondoltad volna, hogy ez a mindennapi hozzávaló nagy segítség lehet a hajápolásban?

Az aminosavakban, antioxidánsokban, ásványi anyagokban gazdag rizsvíz B- és E-vitamint szintén tartalmaz. Ezek a hasznos alkotórészek pedig nemcsak fényesebb és erősebb hajat ígérnek nekünk, de reménykedhetünk a gyorsabb növekedésben is.

Készítsünk otthon rizsvizet!

Két evőkanál sima fehér rizs szükséges két csésze vízhez, természetesen kicsit nagyobb adagot is készíthetünk, ha sűrűn alkalmaznánk vagy olyan sok, netalántán annyira hosszú hajunk van, hogy ez indokolttá teszi.

A rizst mindenképp mossuk le mielőtt beletennénk a vízbe ázni, hogy a rajta lévő szennyeződések ne kerülhessenek majd a hajunkra. A rizst hagyjuk minimum bő fél órán át a vízben, míg az tejszerű, zavaros nem lesz, majd szűrjük ki belőle a rizsszemeket.

A nagyobb koncentráció eléréséhez hagyhatjuk a keveréket 24 órán keresztül is állni! Ekkor azonban szükség lehet egy kevés illóolaj vagy egy kis narancshéj segítségére, hogy elfedhessük a kissé erjedt szagot. Miután leszűrtük a keveréket, hígítsuk fel egy kevés vízzel.

Az elkészült oldatot használjuk kondicionálóként. Oszlassuk el a haj egész hosszán a hajtőtől a hajvégekig. Ebben segítségünkre lehet, ha a frissen elkészült hajápolónkat szórófejes adagolóba töltjük.

Vannak olyan hölgyek, akik egy kis hatóidő után szeretik lemosni a hajápolókat a hajukról, nekik az tanácsolható, hogy minimum 20 percet adjanak a rizsvíznek kifejteni jótékony hatását.

Az azonnal fel nem használt rizsvizet légmentesen lezárva a hűtőszekrényben szükséges tárolnunk.

Forrás: goodhousekeeping.com/beauty/hair/a28522580/rice-water-hair-benefits/

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...