2022.10.26. 11:50:00 6360 268

Kesze-kusza őrület: Rendszerezd a kábeleket könnyedén!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Rendezett környezetben gördülékenyebben megy a munka és otthon is jobban érezzük magunkat. Azonban hiába takarítunk, ha az elektronikai eszközökkel járó kábeltenger elrontja az összbenyomást. Ráadásul a vezetékekbe gabalyodás balesetveszélyes is lehet.

Kábelrendezés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kábelrendezés

Természetesen rendet tarthatunk köztük használaton kívüli hajcsatok felhasználásával vagy rézdrótok bevetésével, azonban sokkal professzionálisabb megoldások is léteznek ezeknél. A kábelrendezés során nem csak a kezelhetőség és a rendezett látvány fontos, de azt is szem előtt kell tartanunk, hogy a kötegelt vezetékek ne sérüljenek.

Kábelrendezés egyszerűen

Spirálfüzetek gyűrűi vagy kábel kötegelő spirál

A betelt és régi spirálfüzetek lapjait megsemmisíthetjük, de a spirális gyűrűt tartsuk meg, hiszen ezek kiválóan működnek a zsinórok összerendezésében. Ehhez csupán csak fűzzünk át rajtuk néhányat. Ha nincsenek otthon ilyen kiszuperált füzeteink, direkt erre a célra kifejlesztett, flexibilis rendezőt is tudunk vásárolni.

Iratcsipesz

A csomóba gabalyodó kábelrengeteget rendszerezzük több kisebb kötegbe - esetleg fel is tekerhetjük -, majd azokat egy-egy csipesszel csíptessük össze.

Csőszigetelés

A kaucsuk szigetelőcső roppant hasznos kábelrendezéskor, hiszen hosszában könnyen vághatunk bele egy hasítékot, amelybe azután belefűzhetők a rakoncátlan vezetékek.

Tépőzáras és csatos kábelrendezők

A csatos kábelrendezők meghatározott hosszúságú darabonként kaphatók, míg a tépőzárás kivitel tekercsben. Ez utóbbiból tehát tetszőleges méretű darabok vághatók le.

Öntapadós kábeltartó klip

A műanyagból és a szilikonból készült kábelrendező gumik hátoldala öntapadós felülettel rendelkezik, hogy a töltők kábelei, valamint az egyéb kábelek rendben tartásához alkalmazható.

Kábelrendező doboz

A legköltségesebb, de a legigényesebb megoldás a direkt ilyen célra alkotott lehetőségek között. A több színben kapható, elegáns dobozok mindenféle formában és méretben készülnek. Ezek azért is praktikusak, mert a kifröccsenő folyadék ellen is védelmet nyújtanak, és a véletlen áramütéstől megóvják a gyerekeket, valamint a háziállatokat.

Forrás: www.quickanddirtytips.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...