2022.10.26. 11:50:00 6438 268

Kesze-kusza őrület: Rendszerezd a kábeleket könnyedén!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Rendezett környezetben gördülékenyebben megy a munka és otthon is jobban érezzük magunkat. Azonban hiába takarítunk, ha az elektronikai eszközökkel járó kábeltenger elrontja az összbenyomást. Ráadásul a vezetékekbe gabalyodás balesetveszélyes is lehet.

Kábelrendezés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kábelrendezés

Természetesen rendet tarthatunk köztük használaton kívüli hajcsatok felhasználásával vagy rézdrótok bevetésével, azonban sokkal professzionálisabb megoldások is léteznek ezeknél. A kábelrendezés során nem csak a kezelhetőség és a rendezett látvány fontos, de azt is szem előtt kell tartanunk, hogy a kötegelt vezetékek ne sérüljenek.

Kábelrendezés egyszerűen

Spirálfüzetek gyűrűi vagy kábel kötegelő spirál

A betelt és régi spirálfüzetek lapjait megsemmisíthetjük, de a spirális gyűrűt tartsuk meg, hiszen ezek kiválóan működnek a zsinórok összerendezésében. Ehhez csupán csak fűzzünk át rajtuk néhányat. Ha nincsenek otthon ilyen kiszuperált füzeteink, direkt erre a célra kifejlesztett, flexibilis rendezőt is tudunk vásárolni.

Iratcsipesz

A csomóba gabalyodó kábelrengeteget rendszerezzük több kisebb kötegbe - esetleg fel is tekerhetjük -, majd azokat egy-egy csipesszel csíptessük össze.

Csőszigetelés

A kaucsuk szigetelőcső roppant hasznos kábelrendezéskor, hiszen hosszában könnyen vághatunk bele egy hasítékot, amelybe azután belefűzhetők a rakoncátlan vezetékek.

Tépőzáras és csatos kábelrendezők

A csatos kábelrendezők meghatározott hosszúságú darabonként kaphatók, míg a tépőzárás kivitel tekercsben. Ez utóbbiból tehát tetszőleges méretű darabok vághatók le.

Öntapadós kábeltartó klip

A műanyagból és a szilikonból készült kábelrendező gumik hátoldala öntapadós felülettel rendelkezik, hogy a töltők kábelei, valamint az egyéb kábelek rendben tartásához alkalmazható.

Kábelrendező doboz

A legköltségesebb, de a legigényesebb megoldás a direkt ilyen célra alkotott lehetőségek között. A több színben kapható, elegáns dobozok mindenféle formában és méretben készülnek. Ezek azért is praktikusak, mert a kifröccsenő folyadék ellen is védelmet nyújtanak, és a véletlen áramütéstől megóvják a gyerekeket, valamint a háziállatokat.

Forrás: www.quickanddirtytips.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.

Mert a tökéletes tükörtojás igenis létezik! – Íme a titok!

A tojást sokféleképpen készíthetjük el, ezáltal lehet belőle finom reggeli, gyors vacsora, vagy a „mit főzzek ma?” kérdést megoldandó villámebéd. Ott van szinte minden ételükben, legyen szó főfogásról, desszertről, vagy éppen levesről. Az elkészítési módját illetően pedig mindenkinek más a kedvence.