2021.04.22. 12:13:55 6564 239

Kerüld el a mosási baleseteket, és mentsd meg a ruháid, ha megtörtént a baj!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Amíg az ember helyett más mos, hajlamos azt gondolni, hogy az egész folyamat csupán annyi, hogy bevágom a gépbe a koszos ruhákat, teszek hozzá mosószert, elindítom, majd kiszedem és kész is. Aztán amikor már magunkra mosunk, jön a meglepetés. Meg a mosási balesetek...

Induljon a mosás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Induljon a mosás

A mosási balesetek ellen legjobb módszer, ha megelőzzük őket, azaz okosan, figyelmesen mosunk.

Válogasd szét!

Alapvetően szín és anyag alapján egyaránt szét kell válogatnunk a ruháinkat ahhoz, hogy minden jól alakuljon a végére. Szedd külön a fehér, a világos és a sötét darabokat – ez a három külön kategória. Az ügyesebbek még a piros színűeket is abszolút külön gyűjtik a többitől.

De nézzük részleteiben: A fehér ruhák csak akkor lesznek tényleg fehérek, nem szürkések és más színűek, ha nem mossuk még világos színűekkel sem őket. Magas hőfokon, kimondottan fehér ruhákhoz ajánlott mosószert használjunk, és lehetőség szerint napfényes helyen szárítsuk. Így lesznek teljesen hófehérek.

A világos színekhez és külön a pirosokhoz is használjunk színes ruhákhoz ajánlott mosószert, míg a feketéknél, hogy ne veszítsék el szép színüket, ne váljanak idő előtt kopottassá, fekete ruhákhoz való mosószert. Ezeket viszont egy körben is moshatjuk, ha színfogó kendőt és színes ruhákhoz való mosószert használunk. Praktikus lehet, ha kicsi a család és nem termelődik sok szennyes, hogy megtöltsön mindhárom kategória egy-egy mosást.

Másrészt a pamut, a szintetikus, a mikroszálas és a gyapjú, mind más hőfokot kedvel, ebben a mosógép speciális programjai is segítenek, de legjobb, ha a ruhában lévő címke alapján tájékozódunk.

Mi kerül még a gépbe?

Elvben becsülendő, ha tiszteletben tartjuk a gyermek, vagy bármely más családtag intim szféráját és nem nyúlunk a zsebbe, de mosásnál leginkább végzetes. Tehát kérjük meg őket, hogy ürítsék zsebeiket, és ha ez megvan, mi magunk is csekkoljuk még a legkisebb zsebet is. Egy zsebkendő kellemetlen, egy toll végzetes lehet, egy csavar pedig a mosógépet is tönkre vághatja.

Ha megtörtént a baj!

Akkor ideje a mosásmentő terméket beszereznünk a drogériák polcairól. Ezek segítenek az átszíneződések kijavításában, de szárítógépbe ne tegyük a ruhákat, mielőtt mosásmentést végeznénk rajtuk, sőt igyekezzünk minél hamarabb elvégezni a frissen mosott ruhák „mentő mosását”. Ha zsepi került a mosógépbe, teregesd ki, hagyd megszáradni a ruhákat, majd szösz szedő „csodahengerrel” gurítgasd át. Szárítógéppel könnyebb dolgod lesz, általában jól leszedi a szöszöket, csak a szűrőt kell utána mindjárt kiüríteni.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Villámgyors gyümölcsös sütik

Nyaralás közben, főleg a nagy kánikulában az ember nem szívesen tölti az időt a konyhában, ha nem feltétlenül muszáj. Otthon főzőcskézünk, de ezt a folyamatot minél gyorsabban és hatékonyabban szeretnénk letudni. Azonban azt is figyelembe kell vennünk, hogy amellett, hogy gyorsak vagyunk érdemes hatékonyan is gondolkodni. Lehetőleg kis energiabefektetéssel nagyobb mennyiségű falatoznivalót készítsünk, ami laktató és nem is romlik a fejünkre azonnal, ha nem tesszük hidegre. Ilyenkor jöhet megoldásként szóba a gyorsan elkészíthető gyümölcsös süti. Praktikus, ízletes és bármikor fogyasztható, ha a család megéhezik. Nézzük milyen recepteket próbálhatunk ki.

Nem bírsz leállni a befőzéssel? – Készíts hagymalekvárt!

A nyár vitathatatlanul a lekvárok, befőttek, savanyúságok, vagyis az ízek télire történő elmentésének időszaka. Már nálad is sorban állnak a kamrapolcon házi készítésű finomságok, de úgy érzed, még hiányzik valami, a lenti recepttel bővítheted a repertoárt. Készíts hagymalekvárt!

Ízletes mikróban készült ételek

Tény, hogy vízben főzve sokkal autentikusabb élményt nyújthat egy étel ízvilága. Talán ezért is ódzkodnak tőle oly sokan, hogy mikróban készítsék el a vacsorájukat. Azonban vannak olyan fogások, amelyeket, ha a szükség úgy kívánja bátran elkészíthetünk mikróban is. Válogatásunk ételei nemcsak gyorsan elkészíthetők, hanem az ízük is kifogástalan! Szerintünk érdemes kipróbálni őket!