2022.12.14. 12:30:00 3924 174

Keresd meg a gyengéjét! - A szabály, amely rendet tesz a barátságok között
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A hosszú barátságok ismérve, hogy a barátoknak hasonló érdeklődési körük van, és a közös élmények fűzik össze őket. Igen ám, de mint mindenhol, ennek az éremnek is két oldala van. Hogyan élik túl a barátságok, ha más területeken eltérő értékrendet képviselünk?

Mobilfüggő barátnő - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mobilfüggő barátnő

Van az a mondás, miszerint a családunkat nem válogathatjuk meg, de a barátainkat igen. Meg még itt vannak a tollak és a madarak is… Igen ám, de ahány ember, annyiféle életút, és még azokkal az emberekkel sem mindig jövünk ki maradéktalanul, akik életünk szerves részét képezik.

Hogyan lehetnek a lehető legtartalmasabbak a baráti kapcsolataink?

Elfogadással és (jelen)tudatossággal! Jobban kibontva a témát az elfogadáshoz mindenkit annak kell látnunk, aki ő valójában! Tudatosítsuk magunkban az illető legkellemesebb és legirritálóbb tulajdonságait is, majd gondolkodjunk el őszintén azon, hogy a legkellemetlenebb jellemvonását el tudjuk-e nézni az adott személynek.
Ugyanúgy kell viszonyulnunk a barátainkhoz is, mint a szerelmünkhöz: Megszoksz vagy megszöksz!

Aki ezt az elvet kezdi el követni, sokat tehet azért, hogy minőségi emberi kapcsolatok hálójában élhessen. Ez sajnos azzal fog járni, hogy bizonyos emberek kezét elengedjük, hiszen mit ér az a barátságnak nevezett valami, amely során csupa bosszúság vár az emberre?

Viszont nem dönthetünk pusztán logikai okokból! Egyik ember sem makulátlan jellem, és amiatt, hogy például társalgás közben is gyakran kezébe veszi a telefonját, még nem jelenti automatikusan azt, hogy ő rossz ember vagy figyelmetlen barát. Amikor szükségünk volt a segítségére, akkor ott volt nekünk vagy sem? Ha eltávolodnánk tőle, akkor megkönnyebbülést vagy szomorúságot éreznénk miatta?

Az életet viszont úgy érdemes élni, hogy a lehető legtartalmasabban töltsük el, még a szabadidőnket is. Mivel senki sem tökéletes, természetes, hogy időnként bosszankodunk mások (reakciója vagy annak elmaradása) miatt, de barátaink ugyanígy lehetnek velünk is. A legjobb, amit tehetünk, ha tudomásul vesszük barátaink apró hiányosságait és egyszerűen szemet hunyunk felettük.

Amikor azonban úgy érzed, hogy a másik és közötted már nincs meg az az egymáshoz fűződő kapcsolat, mint korábban, akkor érdemes utána járni, hogy mi okozta a változást. Ki kezdett el más irányba menni? Mindkét fél közel ugyanannyi energiát tesz bele ebbe a barátságba? A közös múlt sajnos nem lehet a hosszútávú kapcsolatok alapja, a jelen ugyanolyan fontos. Ha a másik gyengeségei miatt kezded azt érezni, hogy kevésbé vagy toleráns vagy nem kapod meg az elvárható tiszteletet a másiktól, jobb egymástól békésen búcsút venni.

Forrás: www.theeverygirl.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...