2019.10.22. 17:53:56 8053 254

Kerámia főzőlapod van? – Így tisztítsd meg!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az edények elmosogatva, az asztal, konyhapult ragyog. Aztán egy kicsit arrébb pillantva valami belerondít a képbe. Pedig a főzőlapra odaégett étel nem csak esztétikai probléma. Sőt, az, hogy csúnya, még a legkisebb probléma. Sajnos, ez a kis szépséghiba konyhai gépünk teljesítményét is ronthatja, élettartamát is rövidítheti.

Főzőlap - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Főzőlap

Míg gázas főzőlap esetén viszonylag könnyű dolgunk van, már ami a tisztítást illeti, a kerámia lap esetén akadályokba ütközhetünk e téren. Mire érdemes figyelni, mivel érdemes tisztítani? Íme, néhány tipp!

  • A főzőlapra került szennyeződést a lehető leghamarabb érdemes eltávolítani, nem érdemes megvárni, míg ráég újra a felületre. Naponta érdemes áttörölni kevés mosogatószeres ronggyal vagy szivaccsal.

  • Kevés vízből és sütőporból készíts pasztát, amit kenj fel a kerámialapra, hagyd hatni egy keveset, majd töröld le alaposan!

  • Egy kevés citromlével is áttörölheted a lapokat, amit aztán egy tiszta ronggyal és vízzel törölj is le, természetesen, némi „behatási” idő után.

  • Ha igazán olcsón szeretnéd megúszni a kerámia főzőlap felületének tisztítását, próbálkozz ablaktisztítóval!

  • Ha van mosogatógéped, akkor biztos van mosogatógép tablettád is. Ezt oldd fel kevés vízzel, amíg egy jól kenhető pasztát nem kapsz. Kendd át vele a főzőlapokat, hagyd hatni, majd mosd le tiszta vízzel. Végül töröld szárazra!

  • Makacs, odaégett szennyeződésekre jöhet a kaparó, kifejezetten a kerámia felületre kitalálva!

Forrás: haushaltstipps.net

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...