2015.04.15. 08:41:10 12202 273

Kell tojáshéj az öntözővízbe? Igaz ez?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hiába a gondos ápolás, a különféle tápoldatok, „vitaminok”, a sok becézgetés, szeretgetés, a kedves szavak, növényeid mégsem úgy ragyognak, ahogy szeretnéd? Persze, a kollégák, ismerősök bombáznak a jobbnál jobb ötletekkel, amelyeket félve próbálsz ki. Ilyen a következő is: tojáshéjat az öntözővízbe…?

Tojáshéj - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tojáshéj

Miért is kellene?

Hogy növényeink megfelelő mennyiségű mészhez, kalciumhoz jussanak.

Hogyan alkalmazható?

Az öntözésre szánt vízben csupán el kell morzsolni a tojáshéjat és mehet is az „áztatás”.

Miért lehet felesleges?

Sokan tartják feleslegesnek ezt a lépést, mivel úgy vélik, a csapvízben amúgy is elegendő mennyiségű mész van. Így teljesen felesleges még egy dózis.

Egyesek érzékenyen reagálnak rá

A fenti állítást igazolhatja is akár, hogy bizony akad olyan növény, amely érzékenyen reagál a „magas” dózisú mészre. Például az azálea, vagy más néven rododendron, mely egy igen gazadagon virágzó szobanövényünk, és kifejezetten nem kedveli a túlzásba vitt „meszezést”.

Akkor a tojáshéj továbbra is a szemétben landol?

Szerencsére az újrahasznosítás elhalasztása miatt sem kell aggódnunk. A felesleges héjakat belemorzsolhatod egyes virágok földjébe, aminek szüksége lehet rá. A földnek egyébként is alacsonyabb a mésztartalma, mint a víznek. Ezenkívül aranyos kis kaspónak is felhasználhatod a tojáshéjat.

Kellő körültekintéssel

Ugyan kapható a különböző üzletekben mindenféle szer, melyet a növények öntözővízéhez tehetünk, hogy az megkapja a megfelelő mész, illetve egyéb ásványi anyag mennyiséget. Ám ha óvatosan, lassacskán adagolod, kipróbálhatod a tojáshéjas módszert is.

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Így lesz a régi üvegvázából a nyári dekor éke!

Habár a nyári virágok színei kevésbé színpompásak mint tavaszi társaik szirmai, nincs is szebb egy réti virágokból kötött bokrétánál. A rusztikus csokrok hozzájuk illő vázában mutatnak a legjobban, de szintén egy kidekorált befőttesüvegben mutatósak, ha az a milliőhöz passzol. Most megunt, régi üvegvázáinkat is leporolhatjuk a nyári dekorációnk felfrissítéséhez.

Ne hagyd a tornazsák és az iskolatáska tisztítását augusztusra! Így csináld!

Az iskolába járás, a túrázás vagy akár csak egy nap eltöltése a parkban mind-mind látható nyomot hagyhat a hátizsákokon. Az rendben van, hogy hazaérve egy fertőtlenítő törlőkendővel letöröljük kívülről a táska anyagát, de ez nem elég, rendszeresen időt kell szánnunk az alapos tisztításra. A különböző foltok és az általános szennyeződések a helyes módszerrel könnyen kitisztíthatók, így gyakorlatilag teljesen újnak tűnhet az adott darab.

Egy szál levendula. Nem is gondolnád, mi mindenre jó

A levendula nagyon régóta életünk szerves része. Ma már nem csak mint gyógynövény, hanem mint eszköz is szerepel a médiában és közösségi médiában arra emlékeztetve az embereket, hogy a legegyszerűbb kis mezei növény is milyen csoda lehet egy fotón. Előszeretettel használjuk képi háttérként a lélegzetelállító levendula mezőket és a levendula mintás háztartási eszközök, használati és dísztárgyak divatja sosem múlik el. Nézzük, ezeken kívül mi mindenre lehet még jó és hasznunkra ez a különleges növény.