2015.04.15. 08:41:10 13965 275

Kell tojáshéj az öntözővízbe? Igaz ez?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hiába a gondos ápolás, a különféle tápoldatok, „vitaminok”, a sok becézgetés, szeretgetés, a kedves szavak, növényeid mégsem úgy ragyognak, ahogy szeretnéd? Persze, a kollégák, ismerősök bombáznak a jobbnál jobb ötletekkel, amelyeket félve próbálsz ki. Ilyen a következő is: tojáshéjat az öntözővízbe…?

Tojáshéj - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tojáshéj

Miért is kellene?

Hogy növényeink megfelelő mennyiségű mészhez, kalciumhoz jussanak.

Hogyan alkalmazható?

Az öntözésre szánt vízben csupán el kell morzsolni a tojáshéjat és mehet is az „áztatás”.

Miért lehet felesleges?

Sokan tartják feleslegesnek ezt a lépést, mivel úgy vélik, a csapvízben amúgy is elegendő mennyiségű mész van. Így teljesen felesleges még egy dózis.

Egyesek érzékenyen reagálnak rá

A fenti állítást igazolhatja is akár, hogy bizony akad olyan növény, amely érzékenyen reagál a „magas” dózisú mészre. Például az azálea, vagy más néven rododendron, mely egy igen gazadagon virágzó szobanövényünk, és kifejezetten nem kedveli a túlzásba vitt „meszezést”.

Akkor a tojáshéj továbbra is a szemétben landol?

Szerencsére az újrahasznosítás elhalasztása miatt sem kell aggódnunk. A felesleges héjakat belemorzsolhatod egyes virágok földjébe, aminek szüksége lehet rá. A földnek egyébként is alacsonyabb a mésztartalma, mint a víznek. Ezenkívül aranyos kis kaspónak is felhasználhatod a tojáshéjat.

Kellő körültekintéssel

Ugyan kapható a különböző üzletekben mindenféle szer, melyet a növények öntözővízéhez tehetünk, hogy az megkapja a megfelelő mész, illetve egyéb ásványi anyag mennyiséget. Ám ha óvatosan, lassacskán adagolod, kipróbálhatod a tojáshéjas módszert is.

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...