2014.11.07. 09:39:40 3907 28

Keleten az idősek, nyugaton a középkorúak boldogtalanabbak
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Érdekes statisztikát osztott meg a nagyérdeművel a BBC, amely szerint a nyugati társadalmakban az életkor előrehaladtával nő csak igazán az elégedettség, s a középkorúak élvezik a legkevésbé az életüket. Keleten viszont ahogy öregszenek, úgy lesz egyre keményebb az élet. Csak egy kérdés: mikor látsz magyar nagymamákat kávézóban beszélgetni és boldogan cappuccinot szürcsölgetni?

Nyugdíjas korú hölgy | Fotó: 123rf.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Nyugdíjas korú hölgy | Fotó: 123rf.com

A BBC közzétette egy több mint 160 országot felölelő, az emberek saját életükkel való elégedettségét mérő kutatás eredményeit. Az emberek Nagy-Britanniában és az Amerikai Egyesült Államokban átlagosan sokkal elégedettebbek az életükkel, mint Kelet-Európában és a volt Szovjetunió területén, de a Fekete-Afrikában élők elégedettsége jóval elmarad a kelet-európaiakétól is.

Egy érdekes eredmény, hogy míg Kelet-Európában és Latin-Amerikában a kor előrehaladtával csökken az elégedettség mértéke (ami elsősorban az idősödéssel járó romló egészségügyi állapottal magyarázható), Nagy-Britanniában és az Egyesült Államokban 45 és 54 éves kor között éri el mélypontját, és utána újból növekszik. Ezt azzal magyarázták, hogy legtöbben ebben az életszakaszban keresnek a legjobban, ilyenkor több energiát fektetnek a munkájukba, és hajlandók jelenlegi elégedettségüket is feláldozni a későbbi anyagi biztonság és nyugalom érdekében.

Megállapították azt is, hogy Kelet-Európában az egészségügyi- és nyugdíjrendszer problémái is fontos szerepet játszhatnak abban, hogy az idősek elégedettsége sokkal alacsonyabb.

Forrás: vs.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

Ajánlataink