2021.04.13. 12:30:00 9021 241

Kedveskedj kutyusodnak házi készítésű jutalomfalattal!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Szeretsz csemegét készíteni a szeretteidnek? A négylábú barátod se maradjon ki a körből! Arra a kérdésre, hogy megéri-e a fáradtságot, a morzsamentesen hagyott tálak adnak majd választ.

Házilag készített, csont alakú kutyakeksz - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Házilag készített, csont alakú kutyakeksz

Odafigyelsz arra, hogy mi kerül családod tányérára? Házi kedvenceink is megérdemlik ugyanezt a gondoskodást, ezért a pihentető sütés most még kreatívabbá válhat! A kutyád számára biztosan te leszel a legjobb szakács a világon, ha az alábbi kifejezetten kutyáknak szánt finomságokat elkészíted.

Ne aggódj, semmi beszerezhetetlen alapanyagra nem lesz szükséged! Sőt, a hozzáértők szerint, minél kevesebb az alapanyag, annál egészségesebb jutalomfalat állítható össze:

Rizses-húsos falatkák

Hozzávalók:

1 csésze apróra vágott, főtt sovány hús

fél csésze főtt rizs

1 tojás

3 ek. rizsliszt

1 ek. petrezselyem

Melegítsük elő a sütőt 175 fokra, eközben pedig pépesítsük össze a rizst és a húst. Verjük fel a tojást, és adjuk hozzá a többi hozzávalóval a péphez. Miután jól összekevertünk mindent, adagoljuk a keveréket szilikonformákba és a forma nagyságától függően 20-30 perc alatt süssük aranybarnára a falatkákat.

Várjuk meg, míg a falatkák kihűlnek, ezután könnyebb kiszedni ezeket a szilikonformákból. A snack hűtőszekrényben 5 napig áll el, ha nagyobb adagot sütünk egyben, akkor a maradék maximum 3 hónapig fagyasztható!

Húsmentes kutyakeksz

Hozzávalók:

2 érett banán

negyed csésze cukrozatlan és édesítőszer mentes (!) mogyoróvaj

1 csésze zab- vagy rizsliszt

A meghámozott banánt villával törjük meg, és keverjük el vele a mogyoróvajat. Ezután minimum kettő adagban folyamatosan keverve adagoljuk hozzá a választott lisztet is. Hogy jobban formázható tésztát kapjunk, betehetjük a keverékünket negyed órára a hűtőszekrénybe.

A sütőt melegítsük elő 160 fokosra, amíg lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát kb. 1 cm vastagságúra. A kutya méretét figyelembe véve választott kiszúróformával szaggassuk ki a tésztát. Végül tegyük sütőpapírral kibélelt tepsin a sütőbe, de sütés előtt még szurkáljuk meg a nyers kekszeket. Sütési idő 30-35 perc.
A kihűlt kekszek légmentesen záródó dobozban tárolandók.

Figyelem! Főként allergiára hajlamos kutyák esetében, de mindenképpen kérjük ki állatorvosunk tanácsát a házi készítésű kutyaeledelek tekintetében!

Forrás: www.puppyleaks.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...