2017.07.13. 17:24:48 11138 296

Karakteres vonalak az arcon – Mindent a kozmetikai tetoválásról
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ritka vagy feltűnően különböző szemöldök? Keskeny száj? Göcsörtös tusvonal? Mindezeken segíthet a tartós smink, azaz a kozmetikai tetoválás. Megérheti-e egy kis fájdalom, hogy évekig kihagyhasd a reggeli szemceruza használatot? Az alábbi összefoglaló segítségedre lehet a döntésben.

Szemöldök tetoválása - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szemöldök tetoválása

Mi is pontosan a kozmetikai tetoválás?

A folyamat során festéket tartalmazó tűt szúrnak a bőrfelszín alá, majd a szúrásokkor kiengedik abból a pigmenteket. Tehát ez egy tartós, évekig látszódó eredményt fog produkálni. A jó szakember a tetoválás előtt tesztet végez, ami kideríti, hogy esetleg nem vagy-e allergiás a festékanyagra. A szemöldöktetoválást először gondosan felrajzolják, és csak azután kezdik el véglegesíteni, ha leellenőrizted és tökéletesnek találod. A száj és a szem kontúrozásánál a saját vonalaid mentén dolgoznak. Természetesen több szín közül választhatsz.

Hogyan válassz sminktetoválót?

A fertőzések elkerülése és az esztétikus végeredmény végett a kozmetikai tetováló személyét gondosan fontold meg! Kérdezősködj olyan ismerősöknél, akik már végeztettek ilyen beavatkozást: mennyire ajánlják azt a kozmetikust, aki az ő tetoválásukat is készítette? S ha nem szavaznának újra bizalmat neki, akkor miért nem? Az is sokat segíthet a döntésben, ha felkeresel néhány szimpatikus szakértőt, és átnézel a munkáikból jó sok előtte-utána fotót. Mikropigmentáció során a kulcs az alapos fertőtlenítés (meglepően alacsony a kockázata) és a pontosság. Persze elengedhetetlen, hogy a kozmetikus tényleg rendelkezzen érvényes sminktetováló képesítéssel.

Mekkora a fájdalom?

Mindenkinek más és más a fájdalomküszöbe, így csak annyit mondhatok, hogy míg egyesek végig bírják egy kis akaraterővel az akár 3,5 órás procedúrát, addig mások több pihenővel eshetnek át a műveleten. Igazából csak te ismered, hogy mennyi kellemetlenséget vagy hajlandó elviselni a céljaid érdekében. Némelyeknél riadalmat okozhat a tetoválás utáni varr képződés, ez sajnos elkerülhetetlen velejárója a sminktetoválásnak, de néhány nap alatt meg is gyógyul. Természetesen ennek kezelésében is segítséget és tanácsokat fogsz kapni a kozmetikustól.

Milyen szemöldöktetoválási technikák közül választhatsz?

Mivel ezt tartják a leggyakrabban kért sminktetoválásnak, részletezzük kicsit:

  • Finom szálazás – Az eredeti szálak közé, és azok hajlásszögének figyelembe vételével vonalakat/szálakat húznak. Az egyik legtermészetesebb hatású, tartóssága rövidebb: 1-1,5 év.
  • (Púderes) satírozás – Kerettel vagy anélkül is kérheted, ha a szemöldököd formáját vagy színét szeretnéd hangsúlyozni. A leghagyományosabbnak számító technika, ám itt is az a jó, ha nem látszik túl művinek. Tartósság: 1,5-3 év. (Az előbbi technikákból már létezik 3D hatású is!)
  • Microblading / japán technika – Kézi szemöldöktetoválás, amit speciális tollal végeznek, így a szálak sokkal vékonyabbak, mint a gépi verziónál. Finomabb hatás, tartósság: 1 év.
  • Microshading / Microsatírozás – Az előző módszer szemöldöksatírozásra kifejlesztett változata. Tartósság: 1-2 év. A tartós smink elkészíttetésekor törekedj a minél természetesebb hatásra. Az a jó, ha legalább olyan jól, ha nem jobban érzed magad a tartósra rajzolt sminkeddel, mint a hagyományos arcfestésben. Mivel ezek a tetoválások „csak” tartósak és nem véglegesek, így egy bizonyos idő után – a bőröd minőségétől is függően – kikopnak és frissíteni szükséges őket.

Érdekességként még megosztanám veled annak a tanulmánynak az eredményét miszerint MRI vizsgálat során csupán a szemkontúr tetoválást hordóknál jelentett a festék problémát, és náluk is csak elenyésző arányban.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

„Szabad szappanozni…” – Erre használd a szappant a kézmosáson kívül!

Lehet szögletes, kerek, kicsi, vagy nagy, boltban vásárolt, kézműves, vagy akár házilag, általad készített. Az illatát nézve pedig a variációk száma végtelen. Naná, hogy a szappanról van szó, ami nem csak bőrünk ápolására szolgál, hanem a háztartás, otthonunk számos pontján bevethető még!

Szépítsd a kerted, töltsd fel a lelked

A kert és a kertészkedés fizikai és mentális egészségre gyakorolt számos pozitív hatásáról már többször értesülhettünk. Van azonban a kertekben valami misztikus szépség, valami őserő, amelynek mi magunk is alkotóivá, formálóivá válhatunk. Hihetetlen élmény gyönyörködni a munkánk szó szerinti és átvitt értelmű gyümölcsében és pompájában, elégedetten és elérzékenyülten mustrálni a kertünkbe varázsolt parányi paradicsomi hely folyamatosan megújuló szépségét.