2014.12.04. 15:51:25 12830 46

Karácsonyi menü – Mi legyen a főétel?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A karácsonyi játékunkban résztvevő receptek közül most főételeket válogattunk. Nem maradhatott ki sem a hal, sem a káposzta. Még nem késő, hogy csatlakozz az 500.000 forintos nyereménynövelés sorsolásához! Finom levesrecepteket például még nem kaptunk! Várjuk a kedvenceiteket: recept@proaktivdirekt.com.

Karácsonyi teríték - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Karácsonyi teríték

Tibor Petrezselymes csirkemelle

10 dkg krémsajtot, 1,5 dl tejfölt, 1 dl tejszínt, 2 duci gerezd összetört fokhagymát, 1 tk mustárt és 2 ek lisztet habverővel összekeverünk, félre tesszük.

2 csirkemell filét csíkokra vágunk, sóval, borssal összekeverjük. 1 ek vajon és 1 ek olajon megfuttatjuk a filét, közben adunk hozzá 1 tk citromlét. Közben vékony füstölt sonkát kis kockákra vágunk, és egy kevés sült szalonnával – annak zsírján - átforgatjuk. Ezt a sonkát és a mártást hozzákeverjük a csirkemellhez, és hozzáadunk 1,5 csomó petrezselyem zöldet, majd 1-2 percig kis lángon összefőzzük. Tálaláskor a tetejét megszórjuk még fél csomag petrezselyemmel.

Köret: kevés füstölt szalonnát kisütünk és ezzel összekeverjük a megfőzött rizst, vagy spagettit (más tészta is jó.)

Székely káposzta Zsuzsannától

Hozzávalók: 1 kg savanyított káposzta, 1/2 kg sertéscomb, 1 hagyma, piros paprika, só, bors, egész köménymag, babérlevél

Elkészítés: A hagymát megdinsztelem olajon, és hozzá adom a piros paprikát, majd egy kis vízzel felöntöm. Párolom a húst míg meg nem puhul egy kicsit. Fűszerezem, majd a jól átmosott káposztát (kinyomva belőle a levét), hozzáadom a húshoz és felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Kb. 30-40 perig főzöm.

Pisztráng Dávidtól

Hozzávalók:

  • 2 kisebb méretű konyhakész pisztráng
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 dkg liszt
  • 10 dkg mandula
  • 1 dl tejszín
  • fél citrom leve
  • 10 dkg vaj
  • 0,5 dl fűszeres olaj (pl. tárkonyos, rozmaringos vagy kakukkfüves)

Elkészítés:

A ledörzsölgetett halat beirdalom. Sóval bedörzsölöm, citromlével meglocsolom és fűszeres olajjal megkenem. 20 percig állni hagyom. A nedvességet leitatom, a halat lisztbe forgatom és megforrósított vajon minden oldalon megsütöm. Zúzott fokhagymával meghintem, mellédobom a lehéjazott mandulát és még 1 percig pirítom. Felöntöm a tejszínnel és összeforralom. Párolt rizzsel körítem.

Terézia Pulykafasírozottja

1 kg darált pulyka húshoz 25 dkg darált füstölt szalonna, 25 dkg szója granulátum, őrölt köménymag, pici bors, vegeta, paprika, só ízlés szerint (mi fűszeresen szeretjük), 1 tojás, pici liszt. A hozzávalókat jól összegyúrom, zsemlemorzsában meg hempergetem, és olajban kisütöm. Melegen és hidegen is finom.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...