2014.12.24. 11:04:06 4789 23

Karácsonyi kalóriák - képekben
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A szervezet energiaszintjének fenntartásához mindenkinek más-más kalóriamennyiségre van szüksége. Karácsonykor természetesen hajlamosak vagyunk túllépni a napi, sőt inkább a heti limitet. Ha van olyan elvetemült fogyókúrázó, aki még ilyenkor is szeretné betartani a diétát, annak itt van egy kis segítség. Mi fér bele 200 kalóriába?

Tojáslikőr - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tojáslikőr

A 200 kalóriás iPhone alkalmazás (Calorifiapp) képekben mutatja meg, hogy hogyan is néz ki az életben az a kalória, amit elméletben számolgatsz. Most éppen a karácsonyi finomságokra helyezte a hangsúlyt. A te gyengéd mi? Másfél mézeskalács, egy pohár tojáslikőr vagy esetleg egy kis mikuláscsoki lesz az, ami bűnbe ejt?

Karácsonyi cukorka: 44 g = 200 kalória

Karácsonyi cukorkaKarácsonyi cukorka

Mézeskalács: 56 g=200 kalória

Karácsonyi mézeskalácsKarácsonyi mézeskalács

Pezsgő 2 pohár: (308 ml)=200 kalória

PezsgőPezsgő

Forralt bor: 182 ml=200 kalória

Forralt borForralt bor

Roston pulyka: 106 g=200 kalória

Roston sült pulykamellRoston sült pulykamell

Sült burgonya: 183 g=200 kalória

Sült burgonyaSült burgonya

Mandarin: 444 g=200 kalória

MandarinMandarin

Pénzcsoki: 35 g=200 kalória

PénzcsokiPénzcsoki

Mikuláscsoki: 55g=200 kalória

MikuláscsokiMikuláscsoki

Forrás: calorificapp.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Tényleg le lehet fogyni műtéti úton?

Amikor valaki túlsúllyal küzd, és már minden létező megoldást kipróbált, a műtét lehet az egyik utolsó remény a változásra. Ilyenkor viszont sok a kérdés-kétely, érdemes-e belevágni és mennyire kockázatos egy ilyen beavatkozás. Na és persze a legfontosabb: várható-e látványos eredmény és javulás a végén.

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.