2014.12.09. 15:30:50 6095 31

Karácsonyi csomagolósdi!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A december beköszöntével nemcsak a tél érkezik meg hozzánk, hanem beindul a karácsonyi roham. Míg a fürgébbek már túl vannak a bevásárlás felén, addig sokan még csak most ötletelnek, kit mivel lepjenek meg a szeretet ünnepén. Aztán roham, de a végén minden megvan. Túl vagyunk a nehezén… Valóban? És a csomagolással mi lesz? Mielőtt ismét pánikba esnél, segítünk néhány ötlettel.

Karácsonyi csomagolás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Karácsonyi csomagolás

Bevallom, nálunk szinte nagyobb tortúra a csomagolás, mint maga az ajándékvásárlás. Sokszor legszívesebben megoldanám egy-egy jópofa ajándéktasakkal (jó, néha így is teszek), vagy odaadnám „csakúgy”, pőrén, mindenféle flancos csomagolás nélkül. Aztán ilyenkor eszembe jut, hogy milyen jó is kapkodva, vagy épp szépen komótosan lefejteni a papírt a dobozról, kíváncsian vesződni a szalaggal, amíg el nem jutunk a „Na jó, adjatok egy ollót!” mondatig. Ettől az ünnepi élménytől nem szeretnénk megfosztani senkit, úgyhogy íme, néhány ötlet, amellyel még izgalmasabbá teheted a karácsonyi „bontogatást”. Nyugalom, igyekeztünk egyszerű ötleteket összeválogatni.

Kezdjük az alapoknál

Sajnos, egy-egy doboz becsomagolása általában nehéz menet, legalábbis nálam. Nagy bosszankodás közepette sikerül, vagy „kidudorodik” a papír, vagy épp kevés lett, és kikandikál a doboz. A lenti videó segítségével elsajátíthatod ezt a tudományt. Amire szükséged lesz: csomagolópapír, szalag, olló, ragasztószalag, és természetesen a doboz, amibe az ajándék kerül. (A cím ne tévesszen meg senkit, a technika nem csak Anyák napi ajándék esetén alkalmazható.)

Így dobhatod fel a csomagolást

Ha már elsajátítottad a „dobozolás” minden csínját-bínját, íme, néhány ötlet, amivel még jobban feldobhatod az ajándékodat. Mindhárom lehetőségnél érdemes egyszínű csomagolópapírt használnod.

1. Egyszerű, de nagyszerű

Ha megvan a becsomagolt doboz, vagy bármilyen típusú ajándék, szükséged lesz még az ollóra, illetve színes zsinórra és valami keményebb papírra. Ez lehet fehér, vagy olyan színű, ami passzol az ajándék csomagolásához. Ha ügyes vagy, rajzolhatod is a karácsonyfákat, vagy egy internetről letöltött sablont is körberajzolhatsz. Vágd ki a karácsonyfákat, lyukaszd ki a csúcsukat, húzd át rajt a zsinórt és illeszd (ragaszd, vagy kösd rá) a csomagoláshoz. A fenyőkre pedig írhatsz valami kedves karácsonyi üzenetet vagy a „címzett” nevét.

2. Nem csak kulcsokhoz

Szerezz be néhány, vagyis inkább jó néhány „írható” kulcstartót, a legkülönbözőbb színekben. Ha csak az a célod, hogy ne keverd össze az ajándékokat, csak a kulcstartóra szeretnéd ráírni a nevet, elég egy is egy-egy ajándékhoz. De ha szeretnéd feldobni a csomagolást, egyre írd rá a nevet, akinek a csomagot szánod, és fűzz mellé még több színes „függőt”. Vicces, vidám és nem hétköznapi.

3. Még mindig a színek

Megvannak a becsomagolt ajándékdobozok, de kell még néhány széles, színes szalag, olló, ragasztó. A szalagokat tekerd körbe néhányszor a dobozon, alul pedig rögzítsd a ragasztóval és már kész is. Vagy dobd fel esetleg egy kis csipkével.

Ha ötlet híján pénzt ajándékoznál

Nem kell ragaszkodni a jól bevált borítékhoz, egy kis ügyességgel és egy jó ötlettel feldobhatod az ajándékozást, ha inkább az ajándékozott perselyét hizlalnád. Amire szükséged van: hurkapálca, olló, ragasztószalag, 2 apró karácsonyi gömb, csillag - csúcsdísz gyanánt - , szalag és persze néhány ropogós bankó.

Röviden: a pénzből hajtogass háromszögeket a videón látható módon, majd húzd fel őket a pálcikára. A pálca tetejére kösd rá a szalagokat, majd azok végére a gömböket. A „karácsonyfád” tetejére tűzd fel a csillagot és már kész is. Magában, vagy valamilyen növényhez hozzátűzve is adhatod.

Forrás: livingathome.de, geschenke.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...