2019.12.18. 16:10:16 9268 296

Karácsony zöld növényei: Babér, borostyán és rozmaring
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mi a közös az ősi fűszernövényben, a klasszikus örökzöldben és a szép dísznövényben? Mindegyik köthető a karácsonyhoz! Sőt, a szép szokást megelőző időkhöz is!

Babér - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Babér

Habár manapság a fahéj, a sült alma, a narancs és a vanília illata a divatos az adventi időszakban, jó tudni, hogy vannak a környezetünkben olyan növények, amelyek régebb óta és szorosabban kötődnek Jézus születéséhez.

1. Babér

Krisztus születése előtt a kelta és a germán téli ünnepek fő díszítőeleme volt az örökzöld növény. Az élet körforgását és a természet újjáéledését szimbolizálták vele, míg az ókori rómaiak Apolló isten szent növényeként tartották számon. A babér nemcsak zöld dekoráció volt, hanem ajándékként szintén fontos szerepet töltött be, emiatt az angolszász országokban karácsony előtt nagyon keresett.

2. Borostyán

A borostyánt a pogányok az örök élet szimbólumának tekintették, ezt vette át később a kereszténység is amikor azt az örök élet ígéretével azonosította. Ezért aktuális a növény Jézus Krisztus születésének ünnepekor.

3. Rozmaring

A középkorban a vendégeket váró asszonyok rozmaringágakat fektettek le a padlóra, így amikor jártak a finom aroma belengte a helyiségeket. Azonban a rozmaring legendája korábbra nyúlik vissza: Szűz Mária rozmaring bokor ágain fekve hozta világra a kis Jézust, és ekkor a bokor virágba borult. Karácsonykor a rozmaring önmaga is ünnepi hangulatot tud teremteni, emiatt tartják napjainkban az ehető karácsonyfának.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...