2018.12.15. 16:46:17 12184 401

Karácsony egy kicsit másként - lazulós menü
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Szeretnünk nagy felhajtást csinálni a karácsonyból, előétel, leves, főétel(ek), többféle körettel, salátával, no és a desszert, ami természetesen nemcsak egy fajta... Hiszen karácsonykor minimum kötelező a mákos meg a diós bejgli, no meg a mézeskalács, és valami krémes süti is kell, mert azért mégiscsak karácsony van, és jön a vendégsereg. Mire leírtuk, elfáradtunk...

Sült csirke baconnel - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sült csirke baconnel

A probléma ezzel a lehetséges forgatókönyvvel csak az, hogyha nincs 2-3 tinédzserkorú lányod, aki hajlandó is segíteni neked, esetleg egy extra házias férj, akkor totál ki fogsz purcanni Szentestére. És mindebből semmit nem fogsz élvezni, mert ráadásul neked kell majd felszolgálni és kiszolgálni a vendégeket. Persze, ha ez minden vágyad, ki vagyok én, hogy lebeszéljelek róla. Ha azonban a házi készítésű ételek mellett egy kicsit élvezni is szeretnéd az ünnepet, akkor vedd egy kicsit könnyedebben, és idén készülj egy megúszós menüvel! :)

A leves: Sütőtökkrémleves pirított tökmaggal

Hozzávalók:

  • 1 db közepes méretű sütőtök
  • 1 póréhagyma (10-15 cm) vagy egy fej vöröshagyma, ha nem találsz pórét
  • 1-2 darab közepes méretű sárgarépa
  • 2 dl főzőtejszín
  • Pirított tökmag
  • Só, bors

Egy rendkívül egyszerű, de laktató levessel érdemes kezdeni a karácsonyi menüt. Amilyen például a sütőtök krémleves. A legjobb az, hogy nagyon gyorsan készen van, és nem kell hozzá semmi extrém hozzávaló!

A felkockázott tököt, répát, póréhagymát enyhén sós vízben megfőzzük. Ha minden megpuhult, jöhet a turmixolás, majd a masszába beleöntjük a tejszínt. Sóval, borssal ízlés szerint megbolondítjuk, és az egészet újra felforraljuk. Az igényeknek megfelelően hígíthatjuk tovább vízzel.

Azt javasoljuk, hogy a gyorsaság kedvéért már készre pirított tökmagot vásárolj, és azzal szórd meg. :)

A főétel: Sültcsirke baconnel

No ez aztán végkép nagyon egyszerű. 4 emberre +1 gyerekre számolj 1 egész csirkével, ha ennél többen lesztek, akkor két csirkét készíts el.

Hozzávalók:

  • 250 dkg szeletelt bacon
  • 1 egész csirke
  • 2-3 ek só
  • 1 tk bors, 2 tk majoranna, pici kakukkfű
  • 3-4 gerezd zúzott fokhagyma
  • olaj

A fűszereket és az alaposan összezúzott fokhagymát keverd össze az olajjal. A csirkét helyezd el egy mélyen tepsiben. Ezután kicsit lazítsd meg a bőrét a melle húsánál, a combjánál, és nyomkod be oda a szelet baconoket, meg a fűszerkeverékből 1-1 kanálnyit. Majd a maradék fűszerkeverékkel kend be az egész csirkét, és a tetejére is tégy egy-két szelet bacont. Persze olyan szépre is megcsinálhatod, mint a fenti képen, de ahhoz egy kicsit több baconre lesz szükséged!

Ezután takard le alaposan alufóliával, és ha van még időd, akkor tedd félre pár órára, vagy akár egy egész éjszakát is lehet így a hűtőben. majd 200 fokon süsd 1 órán keresztül, majd alufólia nélkül még fél óráig vagy amennyire ropógósan szeretnéd.

A köret:

Végülis amíg sül a hús, a körettel, a levessel és a desszerttel is elkészülhetsz. :) A csirkéhez többféle köret is illik. Készíthetsz a burgonyapürétől a párolt, grillezett vagy wok zöldségeket keresztül bármit. Ebben a cikkükben összegyűjtöttünk néhány gyors köretötletet>>

A saláta

Hát, ehhez a főételhez a csalamádé is megteszi, vagy a csemege uborka, úgyhogy ne fáradj a friss zöldségek szeletelésével és salátává varázsolásával... Senki nem fog hiányozni a víz ízű paradicsom és a posvadt kígyóuborka, amit ilyenkor lehet kapni...

A desszert: Oreós pohárkrém

Mit szólnál egy pohárkrémhez? Sütni sem kell, és csodásan néz ki, ráadásul, ha nagyon belejöttél, akár többfélét is elkészíthetsz.

Hozzávalók:

  • 1 csomag Oreo keksz
  • 1 csomag főzés nélküli pundingpor vagy úgynevezett krémpor - csokoládés
  • fél liter tej
  • Tejszínhab a tetejére

Az oreo kekszet törjük össze egy zacskóban egy húsklopfoló segítségével. A krémport keverjük ki a tejjel. Ezután válasszunk ki pár mutatós poharat, és rétegezzük a zúzott kekszek a pudinggal (vagy csokikrémmel). A tetejére fújjunk tejszínhabot a tálalás előtt (addig tartsuk hűtőben).

Ugye nem is hangzik olyan szörnyen ez a karácsonyi főzőcske? :) Bejglit meg biztos süt a mama. :)

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...