2016.07.16. 17:26:29 12332 324

Kapor, a zöld apróság – Receptek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ugyan sokan szeretik jellegzetes illatát, és jó néhányan az íze miatt is a szívükbe zárták, ám a legtöbbünk a savanyú uborkán, illetve a belőle készült mártáson kívül nem nagyon tudja mivel párosítani a kaprot. Pedig ennyiben nem merül ki az ő tudománya.

Mártogatós kaporral - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mártogatós kaporral

Aki rendszeresen olvas minket, ő már találkozhatott egy finom lazac recepttel is, melyhez tejszínes kapros öntet illik a legjobban. Ha még jobban szeretnél belemerülni a kapros receptek rejtelmeibe, íme néhány könnyű fogás a melegebb napokra.

Hideg leves a forró napokra

Kapros „kefirleves” hónapos retekkel, uborkával

Hozzávalók:

-1 liter kefir (de ha be tudsz szerezni, akkor az író a legjobb)

-3 db keményre főzött tojás

-1 csokor retek

-1 db uborka

-3 db főtt burgonya

-1 csokor újhagyma

-2,5 dl ásványvíz (szénsavmentes)

-1 csokor kapor

-30 dkg roppanós virsli

-só, bors, ecet

A virslit, a tojást, a retket, uborkát, burgonyát és az újhagymát szeljük kb. 1 centiméteres darabokra, a kaprot daraboljuk fel és mehet minden egy nagyobb tálba. Öntsd rá a kefirt/írót és az ásványvizet és keverd össze. Sóval, borssal és az ecettel ízesítsd, majd dugd a hűtőbe 3 órára, hogy az ízek összeérjenek és az egész lehűljön.

Még egy leves…

Kapros uborkaleves

Hozzávalók:

-60 dkg salátauborka

-6 dl zöldséges alaplé

-1 csokor kapor

-1 dl tej (ha lehet, 1,5 %-os)

-só, bors

Hámozd meg az ubit és szeld körülbelül 1 centiméteres kockákra. A tejet forrald fel a zöldséges alaplével és tedd bele az uborkakockákat. Ízesítsd sóval, borssal, majd pürésítsd. A megmosott, finomra vágott kaprot tálaláskor szórd a tetejére.

Finom, friss zöldségek mellé

Mézes-mustáros-kapros mártogatós

-12,5 dkg sovány túró

-1 evőkanál olaj (ha lehet, lenolaj)

-12,5 dkg natúr joghurt

-1 teáskanál mustár

-1 teáskanál méz

-2 teáskanál kapor

-tengeri só, frissen őrölt bors

A túrót a mustárral, joghurttal, olajjal simára keverjük, sóval és borssal ízesítjük. A kaprot megmossuk, megszárítjuk, finomra vágjuk és a keverékhez adjuk. Ha kell, tovább sózhatjuk, borsozhatjuk. Hasábokra szelt friss zöldségekkel tálaljuk.

Forrás: chefkoch.de

Több válaszopció is megadható!

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.

Mert a tökéletes tükörtojás igenis létezik! – Íme a titok!

A tojást sokféleképpen készíthetjük el, ezáltal lehet belőle finom reggeli, gyors vacsora, vagy a „mit főzzek ma?” kérdést megoldandó villámebéd. Ott van szinte minden ételükben, legyen szó főfogásról, desszertről, vagy éppen levesről. Az elkészítési módját illetően pedig mindenkinek más a kedvence.