2021.04.25. 08:16:45 9132 273

Kalandra fel! 3 lélegzetelállító túrahely kis hazánkban!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Magyarország különleges elhelyezkedésének köszönhetően ezernyi természeti csodában bővelkedik, és ezek a csodák csak arra várnak, hogy felfedezzük őket. Mi most 3 olyan lenyűgöző túraötletet hoztunk nektek, amelyet egyetlen egy természet szerelmesének sem szabad kihagynia.

Megyer-hegyi tengerszem - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Megyer-hegyi tengerszem

A legszebb természeti csoda: Megyer-hegyi tengerszem

A Megyer-hegyi tengerszem 2011-ben elnyerte országunk legszebb természeti csodájának járó címet. Ez a csoda Kelet-Magyarországon, Sárospatak közelében a Megyer-hegyen található. Története a 15. században kezdődött, ugyanis itt bányászták a malomkövekhez szükséges anyagot. Évszázadokig dolgoztak itt a bányászok, akik a térségben is éltek, azonban a bányát a malomkő kereslet csökkenése okán 1907-ben bezárták. Így az elhagyatott és üres bánya mélyedésben a csapadékvíz felgyűlt, és kialakult a mai nevén ismert Megyer-hegyi tengerszem. A tavat körbeölelő sziklafalak elérik a 70 méteres magasságot is, és a mélysége sem veszélytelen, ugyanis az átlagosan 3-4 méter, de vannak pontjai, ahol 6,5 méter mérhető. A különlegesen szép környezet ma már természetvédelmi területként van nyilvántartva. Nálunk első helyentalálható a lélegzetelállító túrahelyek listáján.

Dunakanyar szépségei: A kilátók szerelmeseinek

A Dunakanyar sem hagy bennünket érzéketlenül. A számos lenyűgöző látványon túl, több kilátóval is rendelkezik, ahol igazán jó panoráma-fotókat lehet készíteni. Börzsöny legmagasabb pontján található a Csóványosi-kilátó, amely 938 méter magas és 133 lépcsőfokból áll. Bár a feljutás fárasztó, de a látvány mindenért kárpótol bennünket, hiszen a tetőről még a Magas-Tátrát is láthatjuk. Ugyan a Boldog Özséb-kilátó csak 756 méter magas a Csóványosi-kilátóhoz képest, de elmondható róla, hogy az egyik legszuperebb kilátó a Dunakanyarban. Azonban, ha babakocsival indulnánk útnak, akkor érdemes a Rezső-kilátót választanunk. A látvány magáért beszél. A szintén kirándulóbarát Julianus-kilátót sem szabad kihagyni, ha a környéken járunk. A 15 méteres kilátót 1938-ban építették, de csak 1939-ben avatták fel. Végül semmi esetre se mulasszuk el a Visegrádi-hegység harmadik legmagasabb pontját, a 639 méteres Prédikálószék-kilátót, ahol a Dunakanyar legszebb panorámájával találkozhatunk.

Vadregényes szurdok: Ördög-árok

Hol máshol, ha nem a Bakonyban? A 2,5 km hosszú Ördög-árok nevezetű szurdokot Csesznek határában találjuk meg. Magát a szurdokot a Dudar-patak és a barlangok beszakadása hozta létre. Kifejezetten figyelni kell a túrázás alkalmával az időjárási viszonyokra, főleg eső után érdemes körültekintően megközelíteni a helyet, ugyanis egy résznél vaslétrán kell felmászni, vagy lemászni. Több helyen is átkelünk a patakon, ami önmagában is lenyűgöző látványt nyújt. Bár a 12 km-es túra gyakorlottabb túrázóknak javasolt, azért a kezdők se hagyják ki ennek a fantasztikus helynek a felfedezését. Az élmény, amit átélünk minden fáradtságot megér.

Forrás: [utazaskatalogus.hu] (https://utazaskatalogus.hu/legszebb-turahelyek-hazankban/)

ilovedunakanyar

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...