2018.09.15. 15:40:33 10925 369

Jótékony szirupok és fűszerek a természet „gyógyszertárából”
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az egészségünkre nemcsak a szuperélelmiszerek vannak jó hatással, a leggyakrabban használt fűszereink közül sokról elmondható ugyanez. Ezért ne hagyjuk figyelmen kívül ezeket egészségünk védelmében ősszel sem! S hovatovább, de köhögésre is kiválóan megfelel – enyhébb esetekben, és orvosi jóváhagyással (!) - egy-egy otthon elkészíthető szirup a gyógyszertári szerek helyett, most például kakukkfűből.

Fahéj - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fahéj

Lássuk először a fűszereket!

CHILI – Mértékkel fogyasztandó, de rendszeresen az ételekbe csempészve védi szív- és érrendszerünket. A benne lévő nagy mennyiségű kapszaicin fájdalomcsillapító hatású.

FAHÉJ – Ne csak mézeskalács és forralt bor készítésekor gondoljunk rá, hiszen ez egy erős gomba- és baktériumölő fűszer. Nem mellékesen az agyműködésre is csodás hatással van.

GYÖMBÉR – A megfázások elkerüléséért erősítsük meg immunrendszerünket gyömbérrel. Anyagcserénkre is jótékony hatással lesz. Gyomorbántalmak (görcs, hányinger) jelentkezése esetén szintén segítségül hívható.

KURKUMA – Az élénk színű, keringést elősegítő fűszerünk zsírégető hatású, és még a szövetek regenerálódását is elősegíti! A legújabb kutatások szerint rendszeres fogyasztásával csökkenthető az Alzheimer-kór kockázata. Most pedig jöjjön az otthon is könnyedén elkészíthető köptető hatású

KAKUKKFŰSZIRUP: 2 marék kakukkfűhöz és 1 darabka reszelt gyömbérhez önts hozzá 3-4 dl vizet. Tedd a tűzhelyre, és forrás után főzd még jó 5-10 percig. A tűzről levéve bő ¾ bögre termelői mézet oldj fel a keverékben, és hagyd az egészet min. 45 percig állni hagyni.

Ha azonnal felhasználod, akkor leszűrés után már fogyasztható is! Ha pedig el szeretnéd tenni későbbre, akkor forrald újra össze a gyógynövényeket a mézes vízzel, hagyd kihűlni és úgy tedd el. Hűtőszekrényben tárolható. Gyerekeknek 3-5 tk., felnőtteknek 3-5 ek. a napi adag.

Cikkünk tájékoztató jellegű, nem helyettesíti az orvos véleményét.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...