2019.12.25. 14:55:47 10225 299

Jótállási igény? Persze! Ajándékkártyára!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A karácsonyi vásárlási lázban fontos látnunk, hogy egyes üzletek által gyakorta alkalmazott jótállási igényérvényesítési mód, hogy az üzlet a vételárat ajándékkártyára tölti fel, vagy azt ajánlja, hogy a vevő vásárolja azt le azonnal. Amint ügyfelünk példájából is látszik, ezek a módszerek csak arra valók, hogy a vásárló pénzköltését egy adott üzlethez vagy üzletlánchoz kössék, miközben a polgári jog egészen más megoldást biztosít.

Karácsonyi ajándékvásárlás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Karácsonyi ajándékvásárlás

Ügyfelünk guruló bőröndjének húzókarja a jótállási időn belül meghibásodott, melyet garanciális ügyintézésre a bőröndmárkát forgalmazó prémium üzletbe vitt be. A vásárló ragaszkodott megszokott bőröndjéhez, ezért annak elsősorban a javítását kérte a szaküzlettől. Néhány nappal később azonban e-mailben értesítették, hogy a bőrönd nem javítható, a vételárat – kizárólag az adott üzletben felhasználható – ajándékkártyára töltik fel vagy az a boltban levásárolható.

Ügyfelünk helyesen érezte, hogy minden bizonnyal a vásárló adott üzlethez láncolásáról lehet szó, ezért hozzánk fordult segítségért. A tőlünk kapott instrukciók szerint e-mailben kezdte meg az egyezkedést a márkabolttal. Először arra kérdezett rá, hogy jogilag biztosan helyes-e a jótállási igény efféle rendezése? Kérdésére az üzlet azt válaszolta, hogy helyes.

Erre válaszul leírta számukra, hogy a Polgári Törvénykönyv szerint sem levásároltatni, sem ajándékkártyára feltölteni nem lehet a bőrönd vételárát, hanem azt készpénzben kell visszafizetni. A megkeresésére nem kapott választ, ezért további egy hét elteltével jelezte a márkaboltnak, hogy D.A.S. ügyfél, aki fogyasztói igényét jogi úton fogja érvényesíteni Társaságunk segítségével.

A levele elküldése után néhány órával megkapta a prémium üzlet válaszát: a vételárat visszafizetik, méghozzá készpénzben, amit aztán bármi másra elkölthet az ügyfél: akár olyan termékre is, amelyet a bőröndös nem forgalmaz.

Forrás: D.A.S.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...