2018.06.04. 17:58:19 12860 364

Javult a Velencei-tó térségének vízminősége!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Javult a Velencei-tó térségének vízminősége a tavaly tavasszal megkezdett tisztítási intézkedéseknek köszönhetően - közölte a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. (DRV Zrt.) hétfőn az MTI-vel.

A Velencei tó (kép: wikipedia) - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com A Velencei tó (kép: wikipedia)

A közleményben azt írták: a társaság a tavaly télen elfagyott vízórák cseréjével egyidejűleg csomópontokat alakított ki a mechanikai tisztításhoz, valamint új tolózárakat épített be, amelyek az elosztóhálózatok csövében az ivóvíz útjának lezárására és megnyitására szolgálnak.

2018.májusig Gárdony, Agárd, Velence, Dinnyés, Kápolnásnyék, Nadap, valamint Sukoró települések vízhálózatának mechanikai tisztításával, majd az Ercsi-Velence és a Déli expressz távvezetékek öblítésével a társaság a teljes ivóvízhálózatának 362 kilométeres szakaszát, azaz mintegy 86 százalékát tisztította meg.

A fennmaradó 50 kilométeres résszel az év végére készülnek el - tették hozzá.

A munkálatok idején a DRV Zrt. kincsesbányai laboratóriumában végzett vizsgálatok kifogástalan vízminőséget állapítottak meg. Egyes munkafázisok alatt a lakosság a víz elszíneződését tapasztalhatta, így az érintett területeken a szolgáltató lajtos kocsival biztosította a vízellátást - ismertették.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...