2015.07.12. 14:01:58 8459 258

„Jajj, ne!!!” - Így szedd ki a cseresznyefoltot!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Alig egy hete kaptunk egy óriási vödör cseresznyét, aminek azonnal elkezdtem tervezgetni a jövőjét: lesz belőle sütemény, meg kerül belőle a fagyasztóba is. Persze, nem így lett, a nagy kupac szinte 24 óra leforgása alatt „megsemmisült”, általunk!:-) Emlékét már csak egy apró folt idézi…a kedvenc topomon!

Cseresznye - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Cseresznye

Talán ha ismertem volna ezeket a tippeket, most nem várnám rettegve a pillanatot, amikor elmegyek a tisztítóba a felsőmért, ahol majd sajnálkozva néznek rám: a kis "paca" bizony ott maradt.

Mielőtt bepánikolnál a folt láttán…

1. Cselekedj, amint lehet

Ne hagyd beszáradni a foltot, dugd azonnal a „sérült” ruhadarabot hideg víz alá. Ha elég gyors voltál, és szinte egyből a folt keletkezése után sikerült a művelet, nagy valószínűséggel nyert ügyed lesz! Ha mégsem, akkor olvass tovább!

2. Egy kis szappan, egy kis tej

Áztasd be a foltos ruhadarabot szappanos vízbe, de előtte dörzsöld meg néhányszor, majd hagyd állni néhány órát. Majd újabb áztatási folyamat jön, ezúttal tejben. Hagyd állni így, ha lehet, egy éjszakát. Ha a folt még viszonylag friss volt, akkor ennyi elég neki, reggelre eltűnik. Végül még egyszer mosd át a ruhát szappanos vízben.

3. Bonts egy ásványvizet!

Egyesek szerint a legjobb módszer, ha a ruhán lévő folt egy éjszakát áll egy ásványvízzel felöntött edényben. Majd másnap a szokásos módon kimosható a póló/nadrág stb.

4. Egy kis ecet sosem árt!

De van, aki a citromlére esküszik! Mielőtt betennéd a mosógépbe a foltos ruhát, kezeld egy kis ecettel vagy citromlével a foltot, és hagyd rajt hatni pár percig. Aztán irány a gép, a szokásos mosási programon.

5. Újra ásványvíz, és egy kis só

Ha beszáradt volna a folt, „lazítsd” fel egy kis ásványvízzel. Aztán dörzsöld át sóval a foltot. Ha az megtette a hatását, mosd ki a ruhadarabot.

6. Ha a szőnyeg bánja a cseresznyézést

A fenti módszer a szőnyegen is alkalmazható, ám ott megesik, hogy a só kis „térképet” hagy az anyagon. Ezért keféld át a foltot, majd egyszerűen porszívózd fel.

7. Sűrített tej, nem csak a kávédba

Ha újra a szőnyeg lenne cseresznyefoltos, tegyél a problémás részre egy kis sűrített tejet, és hagyd hatni néhány percig. Távolítsd el a sűrített tejet ásványvízzel és hagyd megszáradni.

8. És ha kéznél van a borotvahab

Ha ismét a szőnyeg a problémás terület, tegyél rá azonnal egy kis borotvahabot és hagyd hatni negyed óráig. Ásványvízzel mosd le a "szert" és egy kendővel dörzsöld szárazra a szőnyeget.

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Így lesz a régi üvegvázából a nyári dekor éke!

Habár a nyári virágok színei kevésbé színpompásak mint tavaszi társaik szirmai, nincs is szebb egy réti virágokból kötött bokrétánál. A rusztikus csokrok hozzájuk illő vázában mutatnak a legjobban, de szintén egy kidekorált befőttesüvegben mutatósak, ha az a milliőhöz passzol. Most megunt, régi üvegvázáinkat is leporolhatjuk a nyári dekorációnk felfrissítéséhez.

Ne hagyd a tornazsák és az iskolatáska tisztítását augusztusra! Így csináld!

Az iskolába járás, a túrázás vagy akár csak egy nap eltöltése a parkban mind-mind látható nyomot hagyhat a hátizsákokon. Az rendben van, hogy hazaérve egy fertőtlenítő törlőkendővel letöröljük kívülről a táska anyagát, de ez nem elég, rendszeresen időt kell szánnunk az alapos tisztításra. A különböző foltok és az általános szennyeződések a helyes módszerrel könnyen kitisztíthatók, így gyakorlatilag teljesen újnak tűnhet az adott darab.

Egy szál levendula. Nem is gondolnád, mi mindenre jó

A levendula nagyon régóta életünk szerves része. Ma már nem csak mint gyógynövény, hanem mint eszköz is szerepel a médiában és közösségi médiában arra emlékeztetve az embereket, hogy a legegyszerűbb kis mezei növény is milyen csoda lehet egy fotón. Előszeretettel használjuk képi háttérként a lélegzetelállító levendula mezőket és a levendula mintás háztartási eszközök, használati és dísztárgyak divatja sosem múlik el. Nézzük, ezeken kívül mi mindenre lehet még jó és hasznunkra ez a különleges növény.