2019.10.21. 16:36:48 10404 303

Itthon lépnek be az EU-s piacra hagyományos kínai orvoslással foglalkozó kínai vállalatok
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Több együttműködési megállapodást írtak alá a hagyományos kínai orvoslás területén működő kínai cégek és szervezetek egy szombathelyi székhelyű, a kínai orvoslás európai népszerűsítését végző alapítvánnyal hétfőn Pekingben.

Akupunktúra | Fotó: 123rf.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Akupunktúra | Fotó: 123rf.com

Az Európa-Kína Kulturális és Oktatási Alapítvány 2016 óta működik Magyarországon és partnereinek abban segít, hogy termékeiket Magyarországon keresztül eljuttathassák az európai piacra.

Csin Csien-jing, az alapítvány elnöke az MTI-nek elmondta: az európai országok közül Magyarország elsőként írta alá a Kína "Egy övezet, egy út" nevű, globális gazdasági és infrastrukturális kezdeményezésében való részvételről szóló megállapodást, a hagyományos kínai orvoslást pedig az Európai Unió országai közül egyedül Magyarországon ismerték el törvényben.

"Magyarország ezért hídfőállás szerepét tölti be Kínának a közép- és kelet-európai térség, valamint az Európai Unió további országaival folytatott együttműködésében" - húzta alá Csin.

A témában Pekingben tartott konferencián elmondták: Jaovang Sunhope, az észak-kínai Senhszi tartománybeli székhelyű kínai egészségipari vállalat 2018-ban Magyarországon jegyeztette be leányvállalatát első európai szolgáltató központjának létrehozására. A központban hagyományos kínai gyógyászati szolgáltatások nyújtása mellett, gyógynövények és egészségmegőrzésre használt mezőgazdasági termékek termesztését, feldolgozását és forgalmazását is tervezik, továbbá szálláshelyeket alakítanának ki.

A Jaovang Sunhope emellett a Pécsi Tudományegyetemmel is stratégiai együttműködési megállapodást kötött. A Pécsi Tudományegyetemen 2015 óta működik a hagyományos kínai gyógyászatra oktatására és népszerűsítésére specializált Konfuciusz Intézet.

Csin Csien-jing azt MTI-nek nyilatkozva kiemelte: Magyarországon a termálvizek köré kiépült gyógyturizmus remekül illeszkedik az évezredes hagyományokkal bíró kínai gyógyászathoz, melyek így egymást kiegészítve fejlődhetnek tovább.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...