2015.06.14. 14:00:46 10689 317

Itt a nyár… és vele a szúnyoginvázió
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha nyár, akkor kánikula, strand, hűsölés a parton, hideg sör/limonádé, grillezés, kerti partyk, finom koktélok. Meg szúnyogok, sok szúnyog, rengetek. És csípnek, marnak, harapnak. De „Ne vakard, mert csúnya lesz!” Ha nem csíp, a füledbe duruzsol. Az éjszaka közepén. Mit tegyünk, hogy idén ez ne így legyen?

Szúnyogcsípés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szúnyogcsípés

Manapság egyre inkább odafigyelnek a szúnyogok írtásásra. Sőt, van, hogy időben el is kezdik ezt a tevékenységet. De azért akad néhány nap, hét, amikor mint egy eszelős, úgy hadonászol, hogy elhajtsd a körülötted ólálkodó szúnyoghadat.

Ha kicsit jobban odafigyelsz, idén elérheted, hogy ne piros pöttyökkel díszítve, szúnyogokkal hadakozva teljen el a nyár.

Szúnyogháló az ablakra, „baldachin” az ágy fölé

Ne légy rest felszerelni egy-egy szúnyoghálót az ablakokra. Sőt, készítetsz az ágyad fölé belőle baldachint is!

Ne a kerted legyen a gyerekszobájuk

Távolíts el minden olyan edényt a kertedből, amiben összegyűlhet a víz, hiszen ez a szúnyoglárvák kedvenc „óvodája” lehet. De legalábbis rendszeresen ürítsd őket, vagy cseréld bennük a vizet. Ilyen a kutyának, madaraknak kitett itató, a kinti virágok alátéte.

Zuhanyozz, hogy elkerüljenek a szúnyogok

Ha sportolsz, vagy valamilyen fizikai munkát végeztél kint, tested megizzad, széndioxidot és tejsavat termel, mely szinte magához vonzza a szúnyogokat. Közvetlenül kerti party, vagy egyéb kinti program előtt már ne sportolj, vagy kertészkedj. Irány a zuhany, ahol felfrissülhetsz és rákészülhetsz az estére.

Gyümölcsös vagy virágos parfüm? Jöhet! DE!

Csak akkor, ha egy komplett szúnyoghadat akarsz elcsábítani. A szúnyogok igen kedvelnek bizonyos illatokat. Így hanyagold a gyümölcsös, virágos illatú testápolókat, krémeket, naptejet, parfümöt. Sőt, a még az öblítő illatára is igen érzékenyek lehetnek.

Kerüld a sót!

Azt tudtad, hogy aki sok sót, illetve sós ételt fogyaszt, az mágnesként hat a szúnyogokra? Ennek oka a bőrünkön keresztül távozó viszonylag nagy mennyiségű tejsav, ami nagy hatással van az „apróságokra” is.

Voksolj a világosra!

Már ami a ruházatodat illeti! Sötét színű ruhadarabokban szinte magadhoz vonzod a kis vérszívókat.

Védekezz ellenük természetes módszerekkel!

Rengeteg sprayt, krémet kaphatsz már patikákban, drogériákban, melyek a szúnyogoktól is megvédenek minket. Hasznos készítmények ezek is, ám ha a természetesség híve vagy, válogass a következő lehetőségek közül: Kakassarkantyú, levendula és citromfű – Hármas fogat a szúnyogok ellen

Forrás: zentrum-der-gesundheit.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Fogyni szeretnél? Hiba kihagyni a vacsorát!

Vékonynak lenni - azzá válni, majd annak maradni - nem könnyű feladat. Életmódváltás nélkül elképzelhetetlen a siker: Edzés, amibe beletartozhat az is, hogy a lépcsőzést használjuk a lift használata helyett, diétás étrend tartása, még akkor is uralkodni magadon, amikor a kedvenc ételedet látod magad előtt. Rengeteg mindent be kell tartani ahhoz, hogy karcsúsodhassunk, azonban a koplalás ennek nem része!

A legjobb "nagyi lekvárja" receptek

Mai napig a számban is összefut a nyál, ha eszembe jut gyerekkorom szilvalekvárja. Családi házban éltünk, nagy kerttel. Sosem felejtem el, amikor ősszel elindult a gyümölcsszezon, összegyűlt a nagy család a szomszédsággal, és elindult a lekvárfőzés. Óriási üstben rotyogott a szilva, egész éjjel őrizték, kevergették, hogy jól megfőjön. Mi gyerekek természetesen nem mehettünk az üst közelébe, de emlékszem mennyire élveztük a felhajtást, az illatokat és egymás társaságát. Alig vártuk a kóstolást. Ott álltunk sorban a jókora karéj vajas kenyerünkkel, amire rákerült a frissen elkészült, épphogy kihűlt szilvalekvár.

Szeplők – Mítoszok és ami mögötte van 2.

Szeretjük, vagy sem, ha hajlamosak vagyunk kialakulásukra, akkor bizony nem sokat tehetünk a szeplőink ellen. Sajnos, vagy nem sajnos, de meg kell őket szeretnünk. Ha ismered őket, talán könnyebben a szíved csücskeivé vállnak, úgyhogy nem árt tisztázni néhány róluk keringő pletykát.