2021.06.27. 08:29:36 8386 217

Itt a nyár, barnuljunk! – Lehetőleg egészségesen és tartósan!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hamarosan belevethetjük magunkat a strandolás, napfürdőzés minden örömébe! Annyira kell nekünk most ez a nyár, az egészséges, napbarnított bőrszín, a szabadság, a vízben lubickolás, mint egy falat kenyér. Őrizzük meg sokáig a kellemes nyári pillanatokat – de ne csak az emlékeinkben, hanem a bőrünkön is.

Napozás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Napozás

Csak egy kis odafigyelés, és meglesz a szép bőrszín!

Kezdd az alapoknál!

A napozás előtti nap távolítsd el az elhalt hámsejteket a kedvenc bőrradíroddal!

Fő a fokozatosság!

Ha nem szeretnéd, hogy bőröd sokkot kapjon az első napsugaraktól, fokozatosan szoktasd hozzá a bőrödet! Vagyis mindig egy kicsivel több időt szánj a napozásra! Ha már strandolás előtt szereznél egy kis színt, néhány alkalommal látogass el szoláriumba. De ne légy így se könnyelmű, csak azért, mert van egy kis alapszíned, még ne tölts órákat a tűző napon! A lényeg, hogy ne 1 nap alatt akarjuk elérni a hőn vágyott barnaságot! Így csak leégés és fájdalom lesz a végeredmény.

Ápold magad belülről is!

Ha szeretnéd, hogy a barnaságod tartós legyen, hidratáld a bőröd belülről is, vagyis fogyassz sok folyadékot, lehetőleg vizet! Ügyelj a megfelelő mennyiségű béta-karotin bevitelre, hiszen ez segíthet megőrizni a barnaságod! Többek között sárgarépában, sárgabarackban, kukoricában, édesburgonyában találhatsz ebből a fontos vegyületből. Fogyassz belőlük minél többet, akár készülsz barnulni, akár megőriznéd a szép színedet.

És amit kívülről megtehetsz!

Válassz a bőrtípusodnak megfelelő naptejet, és ne vedd félvállról a Nap káros sugaraitól való védekezést! Az sem baj, ha az általad választott naptej már napozás közben hidratálja a bőröd! Ez mellett, esetleg ez helyett semmiképpen se feledkezz meg a napozás utáni kíméletes zuhanyzásról, valamint a bőr hidratálásáról, valamilyen testápoló vagy olaj segítségével.

Ha a tökéletesen egyenletes bőrre törekszel

Ha nem elég a strandon szerzett barnaság, némi önbarnítóval javíthatsz a helyzetedet. De azért csak óvatosan, nehogy a természetes, szép szín helyett túlságosan műnek hasson a barnaságod!

Csak a ruhád legyen fehér!

Hogy kitűnjön a szép, napbarnított bőröd, bátran viselj fehér színű ruhákat, ha úgy érzed, hogy az alkalom, és a hangulatod is megkívánja!

Forrás: cosmopolitan.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Egészségvédő kincsünk, a paprika (és egy isteni recept)

Az étkezési paprika számos fontos vitamin természetes forrása, melynek C-vitamin-tartalmáról kiderült, hogy akár ötször annyi is lehet, mint a citromé. Továbbá olyan értékes anyagok is megtalálhatók benne, mint a kalcium, a vas és az aminosavak. A fogyasztása - sok növénytársához hasonlóan - hozzájárul az egészséges emésztéshez, a benne lévő terpenoid vegyületféle, a kapszidiol, pedig jó hatással van a szívegészségre. Ám ez nem minden…

Szabad szemmel is látható lesz öt égitest együttállása a nyári égbolton

Július 30-án hajnali fél négykor szabad szemmel is látható csillagászati jelenséget lehet majd megfigyelni a keleti égbolton, ahol öt égitest, a Fiastyúk csillaghalmaz, a holdsarló, a Mars, a Jupiter és a Bika csillagkép vörös csillaga, az Aldebaran kerül közel egymáshoz.

Csak egyszer élsz, élvezd! - A hedonista életszemléletről

Szótári értelmezés szerint a hedonizmus egy ókori görög filozófiai irányzat, mely a testi és szellemi élvezetekre összpontosít, ezt tekintve az életben a legfőbb jónak. Hétköznapibb megközelítésben ez egy olyan életfelfogást és gyakorlatot jelöl, melyben az érzéki örömök élvezete az egyéni élet vezérfonala. Manapság leginkább a „You Only Live Once”, röviden: „YOLO”, magyarul: „csak egyszer élsz”, megközelítésben találkozhatunk ezzel az életfelfogással. Ám nem csupán erről van szó…