2015.06.08. 08:22:51 8164 279

Itt a kánikula, akár 35 fok is lehet!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A héten is 30 Celsius-fok körül alakulnak a maximumok, néhol viszont akár 35 fokig is melegedhet a levegő - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-vel. Az országos, középtávú előrejelzés szerint a nyárias melegben helyenként lehetnek frissítő záporok, erős, viharos széllel kísért zivatarok, de a hétvégén ismét napos, száraz időre van kilátás.

Kánikula - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kánikula

Hétfőn sok napsütésre lehet számítani, de helyenként - legnagyobb eséllyel az Északi-középhegység tágabb környezetében és az Alföld északi felében - zápor, zivatar is kialakulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet 12-18, a legmagasabb 29-32 fok között valószínű.

Kedden a többórás napsütés mellett elszórtan várható zápor, zivatar. A leghidegebb órákban 13-20 fok lehet. Nappal 27-31 fokig melegszik a levegő.

Szerdán és csütörtökön is sok napsütés várható. Legfeljebb néhol lehet egy-egy frissítő zápor, zivatar. A minimumhőmérséklet szerdán 12-19, csütörtökön 13-19 fok között valószínű. A nappali maximumok szerdán és csütörtökön várhatóan 30 fok körül alakulnak.

Pénteken napos idő várható, de egy a térséget elérő hidegfront miatt helyenként zápor, zivatar is előfordulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet 14-20, a legmagasabb 28-33 fok között valószínű.

Szombaton és vasárnap túlnyomóan napos idő ígérkezik. Csapadék nem valószínű, de megélénkül, helyenként meg is erősödhet a szél. Szombaton a minimumhőmérséklet 15-20 fok között valószínű. A nappali maximumok 33 fok körül alakulnak.

Vasárnap a legalacsonyabb hőmérséklet 17-22 fok között alakul. Napközben 32-35 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...