2019.04.30. 17:24:04 9961 303

Isteni, friss croissant a reggeliző asztalra - ahogy a Bikák szeretik
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Gőzölgő kávé a kedvenc csészédben, narancslé és roppanós croissant. Ki ne szeretné így indítani a reggelt? Az értéket teremtő Bikák bizony sokszor hajlandók tenni azért, hogy ne legyen kapkodós a nap kezdete. Míg a sütőben a péksüti, addig lehet mást tenni.

Croissant - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Croissant

Jöjjön is az a recept, amit követve megkapjuk a saját, házi készítésű finomságunkat!

Croissant - recept

Hozzávalók 8 db-hoz:

  • 250 g fehér vagy kenyérliszt
  • 150 g hűtött, sótlan vaj kockára vágva
  • 120 ml langyos tej (lehet növényi is)
  • 45 g cukor
  • 25 g friss vagy 7 g szárított élesztő
  • fél tk. só
  • 1 tojássárgája
  • 1 tk. tej

Elkészítés:

  1. Egy tálban keverjük el az élesztőt a cukorral, majd adjuk hozzá a langyos tejet is, és tegyük félre kihűlni.
  2. Egy másik tálban adjuk hozzá a liszthez a sót és a kockázott vajat. Egy villa segítségével keverjük morzsalékos állagúvá a tésztánkat.
  3. Ekkor tegyük bele az élesztős tejet, és óvatosan gyúrjuk tészta állagúvá, úgy, hogy a vaj borsónyi nagyságokban maradjon meg benne. Alufóliába csavarva hűtsük pár órát, vagy fagyasszuk 30 percet, hogy a vaj ne olvadjon fel.
  4. Szórjunk lisztet a munkafelületre és a tésztát nyújtsuk ki téglalap alakúra. Ne lepődjünk meg, ha az elején nehezen megy a nyújtás, a tészta idővel könnyebben kezelhetővé válik.
  5. Hajtsuk be a tészta rövidebb oldalait középre, forgassuk el negyed fordulattal és a két szélét kissé húzzuk meg, hogy hosszabb legyen. Ismét hajtsuk be a rövidebb oldalakat középre. Fordítsuk meg a tésztát, hogy a hajtások alul legyenek. Így nyújtsuk ki ismételten a tésztát!
  6. Ismételjük meg az 5. pontban olvasottakat még háromszor a tökéletes rétegek létrehozásához.
  7. A tésztát alufóliába tekerve hűtsük pár órát, vagy fagyasszuk 30 percet. Ha csak másnap reggel szeretnénk megsütni, nyugodtan a hűtőben maradhat egész éjen át.
  8. Sütés előtt a lazán lisztezett munkafelületen nyújtsuk ki a tésztát egy kb. 40x25 cm-es téglalap formára. Most pedig 8 db (egyenlő szárú) háromszög alakú darabra kell osztanunk a tésztát.
  9. A háromszögek rövidebb oldalának közepén ejtsünk egy kis bemetszést és finoman húzzuk meg mindhárom sarkukat. Most már feltekerhetjük a tésztát, hogy megkapjuk a vágyott croissant formát.
  10. Sütőpapírral bélelt tepsibe tegyük a péksüteményt úgy, hogy a feltekert csúcs alul legyen. Ezután csak hagynunk kell, míg a croissant szobahőmérsékleten kissé megkel.
  11. Melegítsük elő a sütőt 230 fokra, közben pedig kenjük be a péksütik tetejét a tojássárgából és a tejből álló keverékkel.
  12. Süssük 8 percig 230 fokon, majd vegyük vissza a hőfokot 190 fokra. További 10-15 percig kell sütni, amíg aranybarna nem lesz. Fogyasztás előtt hagyjuk rácson egy kicsit meghűlni.

Forrás: homecookingadventure.com/recipes/quick-croissants

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...