2023.12.14. 17:51:24 6782 212

Ismerd meg jobban Pablo Picassot!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy Picassoról szóló kiváló sorozat (melynek címe, Géniusz) nézése során jutott eszembe, hogy megoszthatnék veletek is néhány érdekességet ezzel a nagyhatású, hóbortos művésszel kapcsolatban. Pablo Picasso személyisége és életstílusa számos különcséget tartalmazott, amelyek hozzájárultak ahhoz, hogy egyedivé és ikonikussá válhasson. A művész, aki nemcsak a művészet, hanem a mindennapi élet szempontjából is forradalmi változásokat hozott, számos jellegzetességgel rendelkezett, amelyek emlékezetessé teszik.

Festészet - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Festészet

Pablo Picasso életének első percei sem a megszokott módon alakultak. Úgy tűnt, halva született. A bába, lemondva a gyermekről, a kis testet az asztalon hagyta, nagybátyja lehelt bele életet. Majd az érdességek sora azzal folytatódott, hogy szülei a Pablo Diego José Francisco de Paula Juan Nepomuceno María de los Remedios Cipriano de la Santísima Trinidad Martyr Patricio Clito Ruíz y Picasso neveket adták neki. Végig tudtátok olvasni? Azon tanakodtam, mikor először hallottam erről, hogy vajon Picasso maga vissza tudott emlékezni az összes nevére?

Stílusok és korszakok váltása

Picasso híres volt a gyakori stílusváltásairól és a különböző korszakokban alkotott művészeti stílusairól. Az állandó kreatív változatosság, a kubizmus és más művészeti mozgalmakban való részvétel jellemzi, és a művész számos különböző technikát és témát is kipróbált életében.

Műterem, mint otthon

Picasso műtermei híresek voltak különleges, káoszba hajló rendszerükről. A Bateau-Lavoir (Hajó-mosoda) stúdió Párizsban, ahol Picasso az 1900-as évek elején alkotott, számos művészt és kreatív szellemet vonzott. A művész azt mondta, hogy a műterem olyan, mint a második otthona, és az ott folyó kreatív káosz inspirálta alkotásait.

Képzőművészeti és életművészeti kudarcok

Bár Picasso számos kiemelkedő alkotást hozott létre, néhány műve nem részesült pozitív fogadtatásban. A "Guernica" című festménye például eredetileg ellenszenvre és kritikára talált, de később az egyik legikonikusabb béke- és háborúellenes műalkotássá vált. Picasso talán máig a világ legtermékenyebb művésze, de sok művének nyoma veszett, vagy maga semmisítette meg őket. Azonban becslések szerint több, mint 100 000 festményt, szobrot, kerámiát, metszetet, illusztrációt alkotott, sőt verseket is írt.

Szenvedélyek

Picassonak számos szenvedélye volt, ezek közül talán az első helyen álltak a nők. Számos élettársi kapcsolata és házassága volt, és ezek a személyes kapcsolatok gyakran tükröződtek műveiben.

Kísérletezés és játékosság

Picasso mindig kísérletező és játékos volt művészetében. A kubizmus alapítójaként például merészen alakította át a tárgyakat és az embereket, széttöredezve és újraformázva azokat festményeiben.

Szociális érzékenység

Bár Picasso magánéletében és művészetében is különcségeket mutatott, szociálisan érzékeny volt, és alkotásaival támogatta a politikai és szociális ügyeket. A "Guernica" festménye például a spanyol polgárháború során történt bombázás áldozatainak emlékére készült, és erőteljes békeüzenetet hordozott.

Pablo Picasso tehetsége és különleges életstílusa együttesen hozzájárultak ahhoz, hogy a művész személyisége ne csak a művészet világában, hanem az egész kultúrtörténetben is egyedülálló legyen.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...