2020.08.30. 10:47:42 10495 339

Ismerd meg a ricinusolajat! – És használd ezekre!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A ricinusolajjal a legtöbbünk általában kórházi körülmények között, valamilyen műtéti beavatkozás után ismerkedik meg, hiszen emésztést könnyítő hatása sokak számára ismert. Ám szépségünkért is sokat tehet, ha rendszeresen használjuk. Érdemes beszerezni belőle.

Ricinus olaj - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ricinus olaj

De mire is lehet jó a ricinusolaj?

  • Emésztésre Székrekedés estén csodákat tehet egy kanálka ricinusolaj!

  • Körmökre Töredezett körmökre, a körömágy kirepedezett bőrére is remek megoldás lehet néhány csepp ricinus. Ehhez cseppents pár cseppet a körömre és körömágy bőrére, hagyd hatni 20 percig, majd töröld le egy vattapamaccsal.

  • Hajra Sampon alapanyagaként és magában is szuper lehet a hajad számára. A száraz, töredezett hajra gyógyszer, szép fényt kölcsönöz neki és feltölti folyadékkal. Ezen kívül nyugtatja a fejbőrt, sőt, korpa ellen is hatásos. Ehhez először mosd meg kímélő samponnal a hajad, majd kenj a tincsekre, annak teljes hosszában pár csepp olajat, hagyd hatni 2 órát majd lehetőség szerint szulfátmentes samponnal öblítsd ki. Egy egész éjszakás hajkúrára is jó lehet, ehhez szintén kenj belőle a tincseidre, tekerd fóliába majd egy törcsibe a sörényed, aludj egy nagyot, majd másnap reggel öblítsd ki a hajadból a csodaolajat.

  • Bőrre Rendszeres használata segíti halványítani a pigmentfoltokat, ezek mellett a száraz bőrre is gyógyír lehet. Ahogy fentebb már írtuk, a korpás fejbőrre is hatásos. Az aknékat okozó baktériumokat is eltávolítja, emellett gyulladáscsökkentő hatással is bír. Ehhez vigyél fel az arcodra körkörös mozdulatokkal néhány csepp olajat, masszírozd be, hagyd állni egy éjszakát, majd másnap reggel hideg vízzel öblítsd le.

  • Szemöldökre, szempillára Az egészséges, dús pillákért, szemöldökért nem kell méregdrága készítményeket beszerezned, csupán pár csepp ricinusra lesz szükséged! Néhány cseppet vigyél fel egy kiszuperált szempillaspirál keféjével, hagyd hatni az olajat 2 órácskát, majd egy kozmetikai kendővel töröld le!

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

„Szabad szappanozni…” – Erre használd a szappant a kézmosáson kívül!

Lehet szögletes, kerek, kicsi, vagy nagy, boltban vásárolt, kézműves, vagy akár házilag, általad készített. Az illatát nézve pedig a variációk száma végtelen. Naná, hogy a szappanról van szó, ami nem csak bőrünk ápolására szolgál, hanem a háztartás, otthonunk számos pontján bevethető még!

Szépítsd a kerted, töltsd fel a lelked

A kert és a kertészkedés fizikai és mentális egészségre gyakorolt számos pozitív hatásáról már többször értesülhettünk. Van azonban a kertekben valami misztikus szépség, valami őserő, amelynek mi magunk is alkotóivá, formálóivá válhatunk. Hihetetlen élmény gyönyörködni a munkánk szó szerinti és átvitt értelmű gyümölcsében és pompájában, elégedetten és elérzékenyülten mustrálni a kertünkbe varázsolt parányi paradicsomi hely folyamatosan megújuló szépségét.