2021.11.03. 12:00:00 5721 191

Ints búcsút a kócnak! Egyszerű frizura praktikák alváshoz
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hosszú hajú hölgyek, figyelem! Ki milyen praktikával oldja meg azt, hogy reggelente ne kelljen hosszú perceket szenvednie haja kifésülésével? Hajgumi biztosan szerepel a kelléktárban, igaz? Biztosan a megfelelő fajtát használod?

Kócosan ébredve - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kócosan ébredve

Akinek legalább vállig érő haja van, bizony jobban teszi, ha nem kiengedett hajjal térünk aludni. De vajon hogyan és mivel fogjuk össze? Az abszolút nyertes éjszakai frizura kihirdetése előtt bemutatunk még pár olyan megoldást, amellyel megóvhatjuk hajszálainkat a párnán való forgolódás káros hatásaitól.

Selyempárna

A selymen történő alvás leginkább a hajtöredezés ellen véd, mivel a csúszós anyagon sokkal kevésbé súrlódnak és tapadnak meg a hajtincsek, mint például a pamuton. A túl hosszú hajú hölgyek azonban egyéb praktikát is vessenek be, ami a gubancolódás elleni is megvédheti a tincseiket.

Jöjjenek hát azok a frizurák, amelyek alkalmasak arra, hogy megelőzzék a haj alvás közbeni összekuszálódását. Azonban először tisztázzuk azt, hogy milyen hajgumi alkalmas ennek kivitelezéséhez: A választott hajgumi készüljön puha anyagból és legyen fém tartozéktól mentes!

Hajfonat

Kosztümös filmekben tűnhetett fel neked is, hogy egy vagy két fonatban viselt frizurával hajtották álomra a fejüket a hölgyek. A kibontott haj különösen akkor lehet bosszantó alvás közben, ha már eléggé hosszú. Ilyenkor már rá is fekhetünk forgolódás közben, a gubancok pedig borítékolhatók reggelre. A hajat természetesen ne fonjuk szorosra, hiszen úgy csak kárt tennénk benne; lazán fonva is tökéletesen

Konty - A legpraktikusabb megoldás

A hajunk akkor fog egészséges ütemben nőni, amikor hajszálaink nincsenek túlterhelve. Az éjszakai gubancolódás és töredezés ellen pedig a megfelelő rugalmasságú, puha hajgumival ajánlott laza kontyba fogni a fürtjeinket.

Forrás: www.activebeauty.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Unod a fitneszt? Így formáld magad csinosra házilag!

Most arra kérlek, menj oda a tükörhöz és nézz bele! Tedd a szívedre a kezed! Neked bejönnek az év eleji fogadalmak és képes vagy ezeket be is tartani? Ugye, hogy nem? Na látod, ezzel én is pontosan ugyanígy állok. Ezért van az, hogy évek óta nem fogadkozom januárban, elengedtem ezt a témát egyszer és mindenkorra, mert szerintem semmi értelme. Mégsem esem kétségbe, ha arról kérdeznek a barátnőim, mit teszek annak érdekében, hogy nyárra jobb formába kerüljek. Megvan erre is a stratégiám.

„Finom” illatok a hajadból – Így kerüld el!

Ha frissen mosod a hajad, aznap, vagy másnap a család tuti palacsintát kér vacsorára! Ez akár Murphy egyik törvénye is lehetne, de nem az, csupán az élet nagy igazságainak egyike. Mit tegyünk, hogy ne kelljen újra átélnünk a hajmosás procedúráját? Vessük be ezt a tuti házi praktikát!

Tavasz előtti nagytakarítás? Kezdd a bőröddel!

Akár hisszük, akár nem, a tavasz lassan itt van a nyakunkon. Ugye milyen gyorsan rohan az idő? Ideje elgondolkodni azon, hogyan köszöntsük és készüljünk fel rá testileg és lelkileg egyaránt. A téli időjárás minden porcikánkat és sejtünket megviseli. Nem csak a vitaminhiány, hanem a mozgás és a napsütés hiánya is rányomja a bélyegét a hangulatunkra, ami természetesen meglátszik az arcunkon és a bőrünkön is. Mit tegyünk, hogy kicsit frissbbé varázsoljuk magunkat ezen a téren is?