2023.08.21. 17:54:49 7957 276

Influenza nyáron? Így kerüld el!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Megfázás esetén legtöbbször az időjárást okoljuk. Sokan azonban úgy gondolják, a megfázás szinte egyenes következménye az influenza, évszaktól függetlenül. A megfázás és az influenza tünetei rendkívül hasonlóak. Ezek nyáron is ugyanúgy érvényesek. Érdemes odafigyelnünk magunkra, de a fölösleges pánik nélkül. Nézzük, mit is tehetünk!

Influenzás a család - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Influenzás a család

A megfázás általában lassan, fokozatosan alakul ki. Torokfájás, láz, fejfájás, orrfolyás kíséri. Általában 3-5 napon belül észlelhetők a tünetei. Ebből már gondolhatjuk, hogy ez megfázás.

Az influenza ellenben gyorsan jelentkezik, magas lázzal, fejfájással és izomfájdalommal. Ilyenkor keveset tüsszögünk, ez a megfázás tünete. Az antibiotikumok a vírusok ellen hatástalanok. Ezek felépítése különbözik a baktériumokétól. Sőt, az antibiotikum megfázás esetén akár még ronthat is a helyzeten. A megfázásos tünetek nem múlnak el, mert a kórokozók csak szaporodnak.

Antibiotikummal influenzát megelőzni nemcsak hogy nem érdemes, de még sokat ronthatunk is az állapotunkon. Gyengíti az immunrendszert és ideális a vírusok elszabadulásához. Idővel pedig a gyógyszer teljesen hatástalanná válik, mert a baktérium alkalmazkodik az antibiotikum által megváltoztatott körülményekhez.

A megfázásos tünetek általában három napig tartanak. Ha viszont ezt az állapotot nem kezeled, akkor könnyen alakulhatnak ki szövődmények, még súlyosabb tünetekkel. Érdemes tehát ezzel is foglalkozni, mert a nagyon komoly betegség nyáron sem igazán szerencsés.

Attól függetlenül, hogy nyár van, az influenza akkor is előfordulhat a környezetünkben és fertőz. Ha el szeretnénk ezt kerülni, akkor ne menjünk a tüneteket mutató kollégánk közelébe, vegyük ezt nagyon komolyan, illetve nyugodtan menjünk el betegszabadságra, mert az is csak urbán legenda hogy nyáron nem lehet beteg, az ember és nem divat betegállományba menni. Ha úgy érezzük, hogy szükséges, akkor mindenképp tegyük ezt meg.

Az sem szerencsés, ha ilyen esetben sokáig ágyban maradsz, még nyáron sem. Nyugodtan menj el sétálni. Természetesen nem ez a legjobb időpont a nyaralásra, főleg nem a hideg vízben való fürdőzésre, de a friss, langyos levegő és a mozgás az kifejezetten jót tesz ilyen esetben. Serkenti a vérkeringést. Megelőzhető ezáltal a nagyobb baj.

Arra is érdemes vigyáznunk, hogy ne legyünk sokat vizes hajjal a szabadban. Bármilyen meleg is az időjárás, a fejünk, az arcunk nagyon érzékeny. Ha vizes a hajunk, egy kevés szellő is elég ahhoz, hogy lebetegedjünk. Érdemes ilyenkor védeni a fejünket, és igyekezni gyorsabban megszárítani a hajunkat.

A következő veszélyforrás a légkondicionáló. Nagyon kellemetlen tud lenni, ha pont ettől fázunk meg, és ez vezethet komolyabb betegséghez. Arra mindenképp figyeljünk, hogy közvetlenül ne ránk fújjon, ne legyünk leizzadva és ne legyen erősen eltérő hőfokra állítva a kinti természetes hőmérséklethez képest.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...