2020.03.25. 17:01:52 10513 333

Immunrendszerünk erősítése járvány idején
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Talán sosem volt még olyan fontos, hogy egészségünkről megfelelően gondoskodjunk, mint most, amikor a nyugtalanító hírek és sokunk gyökeresen megváltozott hétköznapjai szinte kiabálva hívják fel erre figyelmünket.

Zöldségek, gyümölcsök - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Zöldségek, gyümölcsök

Immunrendszerünk erősítésének 5 aranyszabálya  

1. Megfelelő folyadékfogyasztás

  Nem lehet eleget hangsúlyozni, mennyire fontos, hogy minden nap elegendő folyadékot fogyasszunk! Testtömegünktől függően ez napi 1,5-4 liter lehetőleg cukor- és szénsavmentes innivalót jelent, zömében tiszta (szűrt vagy tisztított) vizet, teát, esetleg gyümölcs- és zöldségleveket. Szakemberek szerint még az esetlegesen a légutakba jutott korokozók is elpusztulnak, ha napközben szinte folyamatosan forró italt (teát, akár vizet) kortyolgatunk.

2. Kiegyensúlyozott táplálkozás

Változatos, szezonális étrendre törekedjünk, amely biztosítja számunkra a megfelelő mennyiségű fehérje, szénhidrát, rost, zsír; valamint a vitamin és ásványi anyag bevitelt.

Fehérje – a gyakori tévhittel ellentétben – nem csak a húsokban és tejtermékekben található; kiváló fehérjeforrás a hüvelyesek és az olajosmagok.

A szénhidrátok sem az ellenségeink, csak jól kell tudni választani – teljes értékű gabonát, zabpelyhet, árpát, barnarizst, teljes kiőrlésű búzát. A megfelelő rostbevitel minden életkorban és élethelyzetben fontos, kössünk hát közeli barátságot a zöldségekkel! Sütve, főzve, párolva, nyersen – naponta többször fogyasszuk!

A bogyós gyümölcsök csoda egészségesek ám! Addig is, amíg megjelennek frissen a piacokon, fogyasszuk liofilizált, azaz fagyasztva szárított formában – a Mixit müzli oldalán mi magunk is keverhetünk bogyós gyümölcsös szuper egészséges müzlit, vagy választhatunk a kész finomságok közül!

3. Elegendő mozgás

  Ne csak a konditeremben eltöltött hosszú és izzasztó edzésekre gondoljunk! Testedzés minden, ami mozgás – még a takarítás is (hacsak nem varázspálcával teszünk, mint a Weasley gyerekek anyukája).. Akárcsak a séta, a tánc, a jóga, a párnacsata és a fogócska. Utóbbi felsorolásból egy kis leleményességgel mind megvalósítható még #maradjotthon idején is – lásd online jógavideók, játék otthon a gyerekekkel, tánc a kedvenc zenénkre a nappali közepén, séta a háztömb körül vagy egy közeli, kevéssé forgalmas parkban, erdőben.

4. Pihenés

Nehéz leszámolni a „lusta, aki sokat pihen” mítosszal, pedig itt lenne már az ideje! A megfelelő mennyiségű (napi 7-9 óra) alvás ugyanis elengedhetetlen testi-lelki jóllétünkhöz, akárcsak a napi kikapcsolódás. Ezalatt nem az esti sorozat-maratont értjük, hanem pár perc semmittevést, relaxálást, esetleg zenehallgatást.

Tudtad, hogy napi pár perc bambulás kifejezetten egészséges szokás?

5. Friss levegő és napfény

Legalább napi pár perc friss levegőre mindannyiunknak szüksége lenne – kiülni az erkélyre, sétálni egyet az utcánkban, bámészkodni egy kicsit a gangon.

Addig is, amíg elegendő napfényhez jutunk, ne feledkezzünk meg a D-vitamin pótlásáról, lehetőleg jól felszívódó csepp formájában.  

+1. Mit tehetünk mentális egészségünkért?

  Vészterhes időkben, mint a mostani, különösen fontos, hogy ne feledkezzünk meg mentális egészségünkről sem! Mit tehetünk ennek érdekében? legyünk tudatosak a hírfogyasztásban és ne lógjunk folyton a híroldalakon beszélgessünk rendszeresen családtagjainkkal, barátainkkal; hallgassuk meg egymás társasozzunk otthon együtt, kézműveskedjünk, vegyük elő régi hobbinkat

készüljünk a közelgő húsvétra; írjuk össze a menüt, fedezzünk fel új recepteket, keresgéljünk húsvéti finomságokat szeretteinknek – a Mixit müzli oldalán igazán különleges nyalánkságokat találunk most!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...