2018.10.09. 17:34:59 11392 392

Immunerősítés gyógyteával: Kerüld el az őszi megfázást!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Vagyunk néhányan olyanok, akik a végsőkig próbáljuk elkerülni a gyógyszereket, és inkább a megelőzésre esküszünk, ezért a hűvösödő időben támadó vírusok ellen igyekszünk felturbózni immunrendszerünket. Ennek egyik módja, ha gyógynövényeket hívunk segítségül, méghozzá kellemes tea kivitelben.

Gyógytea - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gyógytea

Édesgyökér

Igazi vírusölő aduász, amely semlegesíti a káros baktériumok és gombák hatását is. Antioxidáns összetevői miatt szintén ajánlott fogyasztani kúraszerűen maximum 2 héten át napi egy csészével. Kismamák, cukor-és szívbetegek számára nem ajánlott alkalmazni!

Kasvirág

Az echinacea néven is ismert növényből készült tea hatására sejtjeink antivirális anyagot termelnek, így megelőzésre és kezelésre is alkalmazható. Ha elfelejtettük megerősíteni az immunrendszerünket, és ledöntött minket a lábunkról egy betegség, kezdjük el használni, hogy rövidebb lefolyású legyen a kór. Napi 1-2 csészényi megengedhető belőle szintén 2 hetes kúrát tartva, amennyiben nem kell más betegségre gyógykészítményt szednünk. Ez esetben konzultáljunk orvosunkkal! Kismamák és kisgyermekek számára nem ajánlott!

Kakukkfű

Hatékony immunerősítő tea készíthető belőle, mivel gyulladáscsökkentő és fertőtlenítő tulajdonságokkal bíró gyógynövény. Napi egy-két csészével fogyasztható, kivéve, ha magas vérnyomásban szenvedünk. Gyermekeknél inkább fürdővízbe használjuk, a gőze is hatásos.

Ne feledjük, hogy a gyógynövényes teák akkor lesznek hatásosak, ha megfelelően készítjük el:

  • A növény maga nem érintkezhet fémmel! Használjunk műanyag szűrőt!
  • Amennyiben nem bírjuk önmagában meginni, várjunk, amíg már nem túl forró, és tegyünk bele mézet.
  • A legjobb nem teli gyomorra fogyasztani a gyógyteákat.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Az artériákban lévő mikroműanyagok növelhetik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát

Az elszomorító tények szerint az egészségre és a környezetre egyaránt káros mikroműanyagok hatalmas mennyiségben vannak jelen. Mindenhol. Ami nem meglepő, hiszen kimutatták, hogy 2019-ben a műanyagtermékek globális szintű éves kibocsátása megközelítette a 460 millió tonna mennyiséget. Ilyenkor természetesen felmerül az újrahasznosítás kérdése, mint (vélt) mentőöv a műanyaghulladékokkal való küzdelem során. Sajnos ennek a műanyagmennyiségnek alig 9 százalékát sikerül újrahasznosítani.

Tényleg le lehet fogyni műtéti úton?

Amikor valaki túlsúllyal küzd, és már minden létező megoldást kipróbált, a műtét lehet az egyik utolsó remény a változásra. Ilyenkor viszont sok a kérdés-kétely, érdemes-e belevágni és mennyire kockázatos egy ilyen beavatkozás. Na és persze a legfontosabb: várható-e látványos eredmény és javulás a végén.

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?