2021.08.17. 15:30:00 9158 252

Íme a sült alma nyári párja: Grillezzünk banánt!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A hagyományos téli gyümölcsös desszert almából méltán sokak kedvence az ünnepi időszakot idéző fahéjjal, azonban ugyanez a fűszer nyáron is jól működik! Csak most stílszerűen egy déli gyümölcsre, a banánra szórjuk inkább!

Grillezett banán dióval - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Grillezett banán dióval

A nyári grillszezon kínálata egyre csak bővül: Először a húsok, aztán a zöldségek kerültek egyre szélesebb körben terítékre, most azonban a gyümölcsök is megkezdték térhódításukat. Rögtön egy édes desszerttel támadják be az ízlelőbimbóinkat, hmm!

Grillezett banán

Elkészítési folyamat és fortélyok:

  1. Válasszunk olyan banánokat a desszerthez, amelyek már egészen érettek, de még keményebb a gyümölcs húsa. A túlérett banánok ugyanis grillezés után kissé pépesek lesznek: Finomak, de nehéz gusztusosan tálalni így a gyümölcsöt.

  2. Jól mossuk meg a banánt, mivel héjastól kell a grillre raknunk. Ez úgy fog működni, mint egy természetes anyagból készült serpenyő.

  3. A banánt ne karikázzuk fel! Egyszerűen csak vágjuk félbe hosszában.

  4. A grillt közepes hőfokra kell melegíteni a banánok grillezéséhez.

  5. A banánok vágott oldalát grillezés előtt is megízesíthetjük. A banánnak ezt az oldalát érdemes először elkészíteni, amire úgy 3-4 percre van szükség.

  6. Miután megfordítottuk a banánokat, a héjas részt is grillezzük meg! Azonban most a héj miatt számoljunk rá plusz egy percet az elkészítési időre.

  7. Utolsó lépésként egy villa vagy kanál segítségével távolítsuk el a gyümölcs héját, tálalható is a frissen gőzölgő, finom gyümölcs!

Kipróbált ötletek a grillezett banán ízesítéséhez:

A grillezett banánhoz nagyszerűen illik a fahéj mellett a gyömbér és a szerecsendió is! A kiválasztott kettő-három fűszer arányát tetszés szerint variálhatjuk. Ha sütés előtt ízesítenénk a banánt, akkor használjunk a fűszerkeverék elkészítésekor egy kanál semleges olajat is.

Aki igazán tartalmas desszertre vágyik, kínáljon a banán mellé karamell szószt, juharszirupot vagy fagylaltot is; a vanília ízű például minden gyümölcshöz passzol.

Karibi hangulatot úgy adhatunk a grillezett banánnak, hogy nyakon öntjük némi rummal.

Az igazi ínyencek és azok, akik a vendégeiket szeretnék elkápráztatni mindenképp tegyék fel az i-re a pontot azzal, hogy ropogós pekándiót szórnak a desszert tetejére! Csak törjük apró darabokra a pekándiót és pirítsuk meg a diós íz eléréséhez (vagy egyszerűen csak válasszuk hozzá a diót), éppenséggel a mandulához hasonló módon készíthetünk belőle grillázst is. Ekkor méz és karamellizált cukor helyett használhatjuk a már ajánlott juharszirupot.

Forrás: www.acouplecooks.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...