2022.01.02. 10:59:14 7594 251

Imádsz ejtőzni az illatos habokban? – Télen inkább csínján vele!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nincs is jobb esti program annál, mint teleengedni a kádat meleg vízzel, bele néhány csepp a kedvenc habfürdőnkből és egy bögre forró kakaó, esetleg egy pohár bor mellett ejtőzni és néhány hosszú percen keresztül nem gondolni semmire. Bármennyire jó, azért csak csínján az ejtőzéssel!

Habfürdő - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Habfürdő

Kint jéghideg, bent kellemes meleg

A téli időjárási körülmények, és az ennek megfelelő öltözködés megviseli bőrünket. Gyakran kiszárad, győzzük kenni mindenféle testápolóval, olajjal. Pedig egy apró szokás megváltoztatása sokat segíthetne ezen az állapoton.

Bármennyire szereted, hagyd el!

Ejtőzni egyet a vízzel teli fürdőkádban szuper, ám ha túl gyakran alkalmazzuk, a bőrünknek sokat árthatunk vele. Már a negyed óra forró vízben való ücsörgés sem tesz jó, kikezdi bőrünk legfelső, zsírosabb védőrétegét.

Kellemetlen következmények

Amennyiben ez a zsírosabb réteg eltűnik a bőrünkről, úgy könnyebben kiszárad, esetleg még a viszketés kellemetlen tünetét is megtapasztaljuk. Látványnak sem a legszebb a kiszáradt bőr.

Mi a megoldás?

Természetesen nem az, hogy kerüljük a vizet!:-) A gyors, meleg vizes zuhanyzás, ápoló, olajos tusfürdővel – mindezzel elejét vehetjük a viszkető, kiszáradt bőr problémájának.

Forrás. miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

„Szabad szappanozni…” – Erre használd a szappant a kézmosáson kívül!

Lehet szögletes, kerek, kicsi, vagy nagy, boltban vásárolt, kézműves, vagy akár házilag, általad készített. Az illatát nézve pedig a variációk száma végtelen. Naná, hogy a szappanról van szó, ami nem csak bőrünk ápolására szolgál, hanem a háztartás, otthonunk számos pontján bevethető még!

Szépítsd a kerted, töltsd fel a lelked

A kert és a kertészkedés fizikai és mentális egészségre gyakorolt számos pozitív hatásáról már többször értesülhettünk. Van azonban a kertekben valami misztikus szépség, valami őserő, amelynek mi magunk is alkotóivá, formálóivá válhatunk. Hihetetlen élmény gyönyörködni a munkánk szó szerinti és átvitt értelmű gyümölcsében és pompájában, elégedetten és elérzékenyülten mustrálni a kertünkbe varázsolt parányi paradicsomi hely folyamatosan megújuló szépségét.