2016.10.29. 16:31:17 12467 344

Ilyen is van? - Gyümölcs, mint potencianövelő?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A természetben, zöldségekben, gyümölcsökben, gyógynövényekben gyógyírt találunk szinte mindenre. Fejfájás, nátha, egyéb nyavalyák, a természet patikája mindenhol segít. Sőt, még a szerelmi életünket is jobbá teheti. És itt most nem a különböző, természetes afrodiziákumra gondolunk…

Gyümölcsök - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gyümölcsök

Kivételesen nem brit, hanem amerikai kutatók fedezték fel, hogy egy bizonyos gyümölcs hasonló hatással bír, minta apró, kék pirula, vagyis a viagra. Sokunk először talán valamilyen kékes, lilás bogyós gyümölcsre gondol ilyenkor, vagy valami nagyon egzotikusra, ami biztos csak a világ másik felén található meg. Ha nagyon akarjuk, egzotikusnak egzotikus, és perpillanat tényleg nem elérhető itthon. De vajon mi lehet ez?

Még egy ok, hogy várjuk a nyarat…?

A szóban forgó, „erotikus” gyümölcs nem más, mint a görögdinnye. Sajnos néhány hónapot még várnunk kell, hogy újra majszolhassunk ebből a lédús gyümölcsből.

Hogyan hat?

A dinnye a benne lévő citrulinnak köszönhetően bír hasonló hatással, mint a kis, kék pirula. Ez az összetevő az erek kitágulásában és ellazulásában segíthet.

Akkor már csak pár hónap?

Habár a nyár „hamarosan” újra itt van, nem valószínű, hogy az erősebbik nem képviselői tonnaszám vásárolnák fel a zöld héjú gyümölcsöt. Ennek oka, hogy a kívánt hatásért 1-1,5 kg elfogyasztása lenne javasolt. Ám lédússágának köszönhetően ezután a mennyiség után a teremtés koronája inkább a mellékhelyiségben, mint az ágyban töltené az idejét.:-)

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A „luxusgyümölcs”, ami Kelet-Ázsiában a halhatatlanságot jelképezi + recept

Nem csupán Weöres Sándor Kert című kedves versében terem a vaj-alma, a saláta-bokorka, az érett, piros alma és a puha szőlő társaságában méz-körte, hanem a világ számos táján. A különféle kultúrákban pedig gazdag történelmi múlttal büszkélkedhet ez a gyümölcsféle, mely immár különleges művészeti megoldással is bír, mégpedig a Buddha alakú körte formájában. Ezeket a kreatív kínai gazdák által formált és gondozott „körteszobrokat” luxusgyümölcsként tartják számon. Milyen titkokat fed fel magáról ez a rózsafélék családjába tartozó növény?

A kreatin optimális megoldást kínálhat az agyi rendellenességek kezelésében

Egy friss kutatás eredményeiből kiderült, hogy a kreatin mind az agyi rendellenességek kezelésében, mind a kognitív képességek javításában megoldást kínálhat. Továbbá megfigyelték azt is, hogy az antidepresszánsokhoz adott kreatin sok esetben hangulatjavító hatással bírhat. De mi is tulajdonképpen a kreatin, és milyen újonnan körvonalazott tulajdonságairól beszélhetünk?

A fáradtság hatásai, amivel sokan nem számolnak

A felnőtt emberek 1,3 százaléka szenved krónikus fáradtság szindrómában (egy tavalyi felmérés szerint), mely nagyjából 69 éves korig mutat növekedést, majd ezt követően csökkenni látszik. Ez a minden nemet és korosztályt érinthető, összetett jelenség, melynek legfőbb ismertetőjegye a tartós kimerültségben mutatkozik meg, korlátozza az érintetteket tevékenységeik elvégzésében.