2021.08.11. 09:45:00 7380 197

Iktass be egy újabb mérföldkövet a műanyagmentes életért!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha már próbálkoztál a műanyagok használatának csökkentésével, biztosan érezted közben úgy, hogy ez egy szélmalomharc, hiszen hiába a sok alternatíva, a műanyag szemét egyre csak halmozódik. Lehet, hogy te is ott rontottad el, hogy nem készítettél ütemtervet fogyasztási szokásaid tudatos megváltoztatásához?

Műanyagmentes termékek és csomagolás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Műanyagmentes termékek és csomagolás

A hosszútávú siker kulcsa, hogy ne akard az életedet egy szuszra megváltoztatni; a műanyag használatát nem lehet egyik napról a másikra kiiktatni, ez egy hosszabb tervezés eredménye lehet csak. Ezért, amint meghoztad az elhatározást, hogy ésszerű keretek között szeretnél tenni valami jót a környezetedért, fókuszálj az apró lépésenkénti eredményekre! Hogy könnyebb lesz-e az életed így? Biztosan nem, de sokat teszel a bolygónk védelméért!

A műanyagmentes élethez szükséges lépések:

1. Készíts számvetést!

Érdemes az első lelkesedésünket felhasználni arra, hogy elkészülhessen egy egyszerű lista mindazon műanyagot tartalmazó tételekről, amelyek háztartásunkban megfordulnak. Ezek mellé oda is írhatjuk azokat a helyettesítő termékeket, amivel ki tudjuk váltani a műanyagot.
Vigyázat! A konyhai és fürdőszobai lista meglehetősen hosszadalmas lesz!

2. Szokj le az egyszer használatos dolgokról!

Felejtsük el a szívószálakat, azzal ugyanis csak felesleges levegő jut be az emésztőrendszerünkbe. Ha nagyon nem tudunk enélkül élni, szerezzünk be fémből! Keressünk újra felhasználható termékeket más területen is: Létezik már ilyen vizespalack, utazó pohár, termosz és étkészlet. A bevásárláshoz tárazzunk be a táskáinkba és a kocsiba is ökológiailag lebomló táskákból és élelmiszer zsákocskákból.

3. Oldd meg műanyagmentesen a bevásárlást!

A pamut és hálós táskák egyre jobban visszatérnek a mindennapjainkban, ne átalljuk használni ezeket! Az előrecsomagolt termékek lecseréléséhez nagy adag fantáziára lehet szükség, fogjuk fel játéknak a problémamegoldást és ne görcsöljünk rá, ha valamire nem tudunk egyből alternatívát. A csomagolásmentes boltokat és termelői piacokat meglátogatva szintén választ kaphatunk számos kérdésünkre.

4. Ne használj műanyag flakonban árusított tisztítószereket!

A nem mérgező tisztítószerek csomagolása sajnos ugyanolyan káros, mint a mérgező társaiké. Ezt azonban otthon készített tisztítószerekkel könnyen kivédhetjük: A folteltávolító szerektől az általános tisztítószereken át egészen a lefolyótisztítókig mindenre van házi praktika! Ezek tárolására találunk többféle méretben is tartós alumínium flakonokat. Az ecet és szódabikarbóna kettőse pedig már önmagában megoldás egy csomó problémánkra.

5. A testápoláskor se használj egyszer használatos tubusokat!

Ajaj, a személyes ápolási rutin összes résztvevője szerepel a hanyagolandó listán? Sampon, balzsam, testápoló… de még a fogkefe is! Az utóbbinál a bambusz siet segítségünkre, az előzőeknél pedig a flakonok újratöltése lehet a legkönnyebb opció. Legyünk kreatívak!

6. Alakíts ki műanyagmentes kamrát!

Az újrafelhasználható méhviasz csomagolók számos élelmiszer tárolására kínálnak alternatívát, így káros műanyagok sem szivárognak majd be az ételeinkbe.

7. Jöhet a műanyagmentes gardrób!

Helyezd az emberi egészséget és a környezeti szempontokat előtérbe a divat terén is! Vásárolj műanyagmentes, tartós anyagokból készült ruházatot. Számos cég gyárt már újrahasznosított anyagokat új kollekciójuk kivitelezésekor. A mosógépbe helyezhető speciális szűrő pedig segít elkerülni azt, hogy a mikroszálak a természetes vizekbe kerüljenek.

Forrás: www.growensemble.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...