2021.08.11. 09:45:00 6467 197

Iktass be egy újabb mérföldkövet a műanyagmentes életért!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha már próbálkoztál a műanyagok használatának csökkentésével, biztosan érezted közben úgy, hogy ez egy szélmalomharc, hiszen hiába a sok alternatíva, a műanyag szemét egyre csak halmozódik. Lehet, hogy te is ott rontottad el, hogy nem készítettél ütemtervet fogyasztási szokásaid tudatos megváltoztatásához?

Műanyagmentes termékek és csomagolás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Műanyagmentes termékek és csomagolás

A hosszútávú siker kulcsa, hogy ne akard az életedet egy szuszra megváltoztatni; a műanyag használatát nem lehet egyik napról a másikra kiiktatni, ez egy hosszabb tervezés eredménye lehet csak. Ezért, amint meghoztad az elhatározást, hogy ésszerű keretek között szeretnél tenni valami jót a környezetedért, fókuszálj az apró lépésenkénti eredményekre! Hogy könnyebb lesz-e az életed így? Biztosan nem, de sokat teszel a bolygónk védelméért!

A műanyagmentes élethez szükséges lépések:

1. Készíts számvetést!

Érdemes az első lelkesedésünket felhasználni arra, hogy elkészülhessen egy egyszerű lista mindazon műanyagot tartalmazó tételekről, amelyek háztartásunkban megfordulnak. Ezek mellé oda is írhatjuk azokat a helyettesítő termékeket, amivel ki tudjuk váltani a műanyagot.
Vigyázat! A konyhai és fürdőszobai lista meglehetősen hosszadalmas lesz!

2. Szokj le az egyszer használatos dolgokról!

Felejtsük el a szívószálakat, azzal ugyanis csak felesleges levegő jut be az emésztőrendszerünkbe. Ha nagyon nem tudunk enélkül élni, szerezzünk be fémből! Keressünk újra felhasználható termékeket más területen is: Létezik már ilyen vizespalack, utazó pohár, termosz és étkészlet. A bevásárláshoz tárazzunk be a táskáinkba és a kocsiba is ökológiailag lebomló táskákból és élelmiszer zsákocskákból.

3. Oldd meg műanyagmentesen a bevásárlást!

A pamut és hálós táskák egyre jobban visszatérnek a mindennapjainkban, ne átalljuk használni ezeket! Az előrecsomagolt termékek lecseréléséhez nagy adag fantáziára lehet szükség, fogjuk fel játéknak a problémamegoldást és ne görcsöljünk rá, ha valamire nem tudunk egyből alternatívát. A csomagolásmentes boltokat és termelői piacokat meglátogatva szintén választ kaphatunk számos kérdésünkre.

4. Ne használj műanyag flakonban árusított tisztítószereket!

A nem mérgező tisztítószerek csomagolása sajnos ugyanolyan káros, mint a mérgező társaiké. Ezt azonban otthon készített tisztítószerekkel könnyen kivédhetjük: A folteltávolító szerektől az általános tisztítószereken át egészen a lefolyótisztítókig mindenre van házi praktika! Ezek tárolására találunk többféle méretben is tartós alumínium flakonokat. Az ecet és szódabikarbóna kettőse pedig már önmagában megoldás egy csomó problémánkra.

5. A testápoláskor se használj egyszer használatos tubusokat!

Ajaj, a személyes ápolási rutin összes résztvevője szerepel a hanyagolandó listán? Sampon, balzsam, testápoló… de még a fogkefe is! Az utóbbinál a bambusz siet segítségünkre, az előzőeknél pedig a flakonok újratöltése lehet a legkönnyebb opció. Legyünk kreatívak!

6. Alakíts ki műanyagmentes kamrát!

Az újrafelhasználható méhviasz csomagolók számos élelmiszer tárolására kínálnak alternatívát, így káros műanyagok sem szivárognak majd be az ételeinkbe.

7. Jöhet a műanyagmentes gardrób!

Helyezd az emberi egészséget és a környezeti szempontokat előtérbe a divat terén is! Vásárolj műanyagmentes, tartós anyagokból készült ruházatot. Számos cég gyárt már újrahasznosított anyagokat új kollekciójuk kivitelezésekor. A mosógépbe helyezhető speciális szűrő pedig segít elkerülni azt, hogy a mikroszálak a természetes vizekbe kerüljenek.

Forrás: www.growensemble.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Villámgyors gyümölcsös sütik

Nyaralás közben, főleg a nagy kánikulában az ember nem szívesen tölti az időt a konyhában, ha nem feltétlenül muszáj. Otthon főzőcskézünk, de ezt a folyamatot minél gyorsabban és hatékonyabban szeretnénk letudni. Azonban azt is figyelembe kell vennünk, hogy amellett, hogy gyorsak vagyunk érdemes hatékonyan is gondolkodni. Lehetőleg kis energiabefektetéssel nagyobb mennyiségű falatoznivalót készítsünk, ami laktató és nem is romlik a fejünkre azonnal, ha nem tesszük hidegre. Ilyenkor jöhet megoldásként szóba a gyorsan elkészíthető gyümölcsös süti. Praktikus, ízletes és bármikor fogyasztható, ha a család megéhezik. Nézzük milyen recepteket próbálhatunk ki.

Nem bírsz leállni a befőzéssel? – Készíts hagymalekvárt!

A nyár vitathatatlanul a lekvárok, befőttek, savanyúságok, vagyis az ízek télire történő elmentésének időszaka. Már nálad is sorban állnak a kamrapolcon házi készítésű finomságok, de úgy érzed, még hiányzik valami, a lenti recepttel bővítheted a repertoárt. Készíts hagymalekvárt!

Ízletes mikróban készült ételek

Tény, hogy vízben főzve sokkal autentikusabb élményt nyújthat egy étel ízvilága. Talán ezért is ódzkodnak tőle oly sokan, hogy mikróban készítsék el a vacsorájukat. Azonban vannak olyan fogások, amelyeket, ha a szükség úgy kívánja bátran elkészíthetünk mikróban is. Válogatásunk ételei nemcsak gyorsan elkészíthetők, hanem az ízük is kifogástalan! Szerintünk érdemes kipróbálni őket!