2018.07.17. 17:59:00 10617 331

Így varázsolj színes üveggömböt!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A legtöbb háztartásban előfordul, hogy csak tologatja az ember jobbra-balra a megunt, vagy már párját vesztett sima, egyszerű fehér üvegárut, legyen az pohár, tartó, vagy jelen esetben üveggömb leddel. Egy kis kreativitással könnyen tudunk belőlük színes kiegészítőket varázsolni, és még különösebb fantázia vagy óriás kézügyesség sem szükségeltetik hozzá. Lássunk is neki, ripsz-ropsz elkészülhetünk vele.

Üveggömb készítés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Üveggömb készítés

Amire szükségünk lesz:

  • fehér üveggömb
  • színes körömlakkok
  • kiselejtezett műanyag edény
  • meleg víz
  • hurkapálca vagy sasliknyárs
  • ragasztószalag

Az üveggömb füzért megtisztítjuk, hogy véletlenül se legyen poros a felület, amit majd a körömlakkos vízbe mártunk. Ha ilyen típusú üveggömbbel dolgozunk, akkor a hurkapálcika végét érdemes betekerni ragasztószalaggal, így rá tudjuk majd húzni a gömböt, így az ujjaink nem lesznek nagyon körömlakkosok. A műanyag edényt feltöltjük meleg vízzel. A körömlakkot óvatosan a víz felületére öntjük, ami jól látható módon terjedni kezd.

A körömlakk gyakorlatilag egy vékony hártyát képez a felszínen, ezt a vékony színes hártyát vesszük majd célba a nyársra húzott üveggömbünkkel. Megforgatjuk óvatosan, a másik kezünkben lévő pálcika segítségével a felesleges körömlakkot eltávolítjuk az útjából, és kivesszük a vízből. Félretesszük száradni egy órára, majd visszahúzzuk eredeti helyére, az égősorra.

Üveggömb - a végeredményÜveggömb - a végeredmény

Tippek

Gyorsan kell dolgoznunk, mert a körömlakk vékony rétege nagyon gyorsan szárad a víz felszínén. A már száraz hártya nehezebben alakítható az üvegen.

Bátran merítsük bele a vízbe, ahol a körömlakk felületet képez, ott rá is fog tapadni az üvegre.

Ha több színt öntünk a vízbe, pálcika segítségével formálhatjuk, kavarhatjuk a mintát és a színeket. Itt se felejtsük, gyorsan kell dolgoznunk.

Érdemes a körömlakkos üvegeket előre kinyitni, az ecseteket félretenni arra az időre, amíg dolgozunk a lakkokkal. visszatekerni az ecseteket később is ráérünk, amikor már szárad a gömb.

Nem csak üveggömböt festhetünk ilyen módon, csinálhatunk mécsestartótól kezdve bögrén át gyakorlatilag mindent, ami porcelán, üveg. Napi használati tárgyaknál azonban érdemes odafigyelni a kopásra és a festés tartósságára.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Napi egy szilva a szorongást távol tartja + 1 extra szilvás-mandulás recept

Noha a szilva rendszertanilag a „vitatott besorolású” kategóriába tartozik, annál nagyobb érdeklődés övezi az egészségre gyakorolt hatását. Ez a Kárpát-medencében és Ázsiában egyaránt őshonosnak tartott gyümölcsféle Magyarországon leginkább a középkorban került az érdeklődés középpontjába. A későbbiek folyamán pedig már aszalványként szállították Németországba, Lengyelországba és Ausztriába is. Ezért nem meglepő, hogy ezeken a helyeken „magyar szilva”néven vált ismertté. A figyelemre méltó történelmi háttér mellett arra is kíváncsiak vagyunk, hogy miért érdemes fogyasztani?

A nyár lédús és édes csemegéje: a tápanyagokban gazdag dinnye

A nyári szezontól leválaszthatatlanná vált dinnye tápanyagban gazdag, édes, lédús, zamatos és kiváló forrása a rostoknak, a K-vitaminnak, a káliumnak és a réznek. Mitől válik még tökéletes „nyári snack”-ké ez a C- és B6-vitaminban is bővelkedő, a tökfélék családjába tartozó haszonnövényfaj?

Örüljünk, hogy itt a nyár! – A legjobb dolgok a forró évszakban!

A kánikula idején a mindennapok nyüzsgése lassabbá válik, teret engedve a feltöltődésnek és a szórakozásnak. Akár a tengerparton sütteted a hasad, akár a hegyekben túrázol, a nyár a legjobb időszak arra, hogy kikapcsolódj, új élményekkel gazdagodj, és feltöltődj a természetben. Élvezd a nyár kínálta lehetőségeket, és hagyd, hogy a napsütés és a szabadság felfrissítse a tested és a lelked!