2015.07.13. 20:15:51 8250 253

Így tartsd karban a kávéfőzőgéped!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Szükséges takarítani a kávéfőzőket? A kérdésre a válasz, természetesen igen. Meglepő módon a kávéfőzőgépekben csak úgy hemzseghetnek a baktériumok, hiszen meleg és nyirkos környezetet biztosítanak a számukra. Ráadásul, ha nem takarítod, hamarabb eltömődik, és használhatatlanná válik a gép.

Kávéfőzőgép - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kávéfőzőgép

A következő „stratégia” a klasszikus filteres és a mini eszpresszó kávéfőzőgépek tisztán tartására alkalmas.

1. Mossunk át, minden ami eltávolítható!

Azaz mossuk el mosogatószerrel a kávéadagoló részt, a cseppfogó tálcát, és öblítsük át a víztartályt is, ha kivehető minden egyes kávéfőzés után, de legalább naponta egyszer, így elkerülhetjük, hogy lerakódjon a zacc, így hosszabb ideig élvezhetjük a kávéfőzőnket, megóvhatjuk a működését. Ezenkívül a bacikat is távol tarthatjuk.

A kávékiöntő kancsót is minden használat után mosogassuk el. A melegítő tálcát se felejtsük el letörölni, mivel erre ráéghet a folyadék. Ha kiürült a víztartály, hagyjuk teljesen kiszáradni, hagyjuk nyitva a tetejét, vagy csepegtessük le.

2. Vízkőtelenítsd!

Idővel sajnos lerakódhat a vízkő a gépben a kemény víznek köszönhetően, amit arról vehetsz észre, hogy lassabban folyik át a kávé. Hogyan szabadulhatsz meg tőle. Töltsd fel a víztartályt fele-fele arányban vízzel és ecettel, helyezz be egy üres filtert, vagy tekerd fel üresen a kávétartót, majd indítsd el a főzést. Ha már félig lefőtt, kapcsold ki a gépet és hagyd hatni az ecetet fél órán át. Utána fejezd be a főzést, majd készíts be tiszta vizet, filtert, és öblítsd át úgy, hogy kétszer átfőzöd simán vízzel a kávéfőzőt.

3. Lerakódott a kávé a kancsó aljára?

Csúnya, foltos a kávéfőző kancsó alja? Tégy bele meleg vizet mosogatószerrel és egy kis rizst, rázd meg. Ez segít fellazítani a lerakódott, odaszáradt kávémaradékot. Borítsd ki, majd mosd át egy dörzsis felületű szivaccsal.

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...