2015.07.13. 20:15:51 8306 253

Így tartsd karban a kávéfőzőgéped!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Szükséges takarítani a kávéfőzőket? A kérdésre a válasz, természetesen igen. Meglepő módon a kávéfőzőgépekben csak úgy hemzseghetnek a baktériumok, hiszen meleg és nyirkos környezetet biztosítanak a számukra. Ráadásul, ha nem takarítod, hamarabb eltömődik, és használhatatlanná válik a gép.

Kávéfőzőgép - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kávéfőzőgép

A következő „stratégia” a klasszikus filteres és a mini eszpresszó kávéfőzőgépek tisztán tartására alkalmas.

1. Mossunk át, minden ami eltávolítható!

Azaz mossuk el mosogatószerrel a kávéadagoló részt, a cseppfogó tálcát, és öblítsük át a víztartályt is, ha kivehető minden egyes kávéfőzés után, de legalább naponta egyszer, így elkerülhetjük, hogy lerakódjon a zacc, így hosszabb ideig élvezhetjük a kávéfőzőnket, megóvhatjuk a működését. Ezenkívül a bacikat is távol tarthatjuk.

A kávékiöntő kancsót is minden használat után mosogassuk el. A melegítő tálcát se felejtsük el letörölni, mivel erre ráéghet a folyadék. Ha kiürült a víztartály, hagyjuk teljesen kiszáradni, hagyjuk nyitva a tetejét, vagy csepegtessük le.

2. Vízkőtelenítsd!

Idővel sajnos lerakódhat a vízkő a gépben a kemény víznek köszönhetően, amit arról vehetsz észre, hogy lassabban folyik át a kávé. Hogyan szabadulhatsz meg tőle. Töltsd fel a víztartályt fele-fele arányban vízzel és ecettel, helyezz be egy üres filtert, vagy tekerd fel üresen a kávétartót, majd indítsd el a főzést. Ha már félig lefőtt, kapcsold ki a gépet és hagyd hatni az ecetet fél órán át. Utána fejezd be a főzést, majd készíts be tiszta vizet, filtert, és öblítsd át úgy, hogy kétszer átfőzöd simán vízzel a kávéfőzőt.

3. Lerakódott a kávé a kancsó aljára?

Csúnya, foltos a kávéfőző kancsó alja? Tégy bele meleg vizet mosogatószerrel és egy kis rizst, rázd meg. Ez segít fellazítani a lerakódott, odaszáradt kávémaradékot. Borítsd ki, majd mosd át egy dörzsis felületű szivaccsal.

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

És Te hogy szereted? – Így egészséges a banán!

Van, aki úgy szereti, ha még szinte ropog, olyan kemény és zöld. Mások maradnak arany középúton, és a szép sárga színt részesítik előnyben. Megint mások meg sem eszik, amíg nincs rajt néhány barna folt. És akad, aki akkor van megveszve érte, ha már szinte folyik. De mégis, hogyan a legegészségesebb a banán?

Soha többé piszok! – Így lesz tisztább a kerti munka a körmöd számára is!

A kertben való kapirgálás, ásás, ültetés, gyomlálás sokaknak a relax és a kikapcsolódás egyik fajtája, mind fizikai, mind szellemi értelemben. Egyrészt megmozgat, az egész napos üldögélés, álldogálás után jól esik guggolni, hajolni, jönni, menni. Másrészt a madárcsicsergés, a szellő susogása, a tudat, hogy amit most teszünk, abból néhány hét, hónap alatt milyen finomságok születnek majd, a lelkünket is simogatja.

Könnyű narancskrémleves, melegen vagy hidegen

Ha a narancsra gondolunk, akkor az első szó, ami eszünkbe juthat, az a C-vitamin. Azonban ez a pompás gyümölcs sokkal többet is kínál számunkra az immunrendszert erőteljesen támogató C-vitamin-tartalomnál. Tartalmaz olyan anyagokat is, melyek megelőzhetik vagy késleltethetik a krónikus betegségeket – ilyenek a kálium és a foszfor. Fogyasztásával megakadályozható a kiszáradás, elősegíti az emésztést, segít a méregtelenítésben, szabályozza a vércukorszintet, csökkenti a hasi zsírt. Érdemes a sokak által kedvelt és bevett reggeli rituálévá formálódott narancsléfogyasztás mellé beékelni néhány új receptet is. Például egy finom narancskrémlevest.